Η ελληνική οικογένεια με 2 παιδιά που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο!

Η ελληνική οικογένεια με 2 παιδιά που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο!

Μια ελληνική οικογένεια αποφάσισε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο! Ο Θοδωρής και η Μαρία μαζί με τα δυο τους παιδιά Αλέξανδρος και Μαριάννα έχουν επισκεφθεί μέρη εξωτικά κι έχουν ανακαλύψει γωνιές του πλανήτη που οι περισσότεροι τις βλέπουμε μόνο σε... ντοκιμαντέρ!

Μάλιστα τα δύο παιδιά, τώρα ηλικίας 9 και 3 ετών, έχουν ήδη ταξιδέψει σε 32 και 16 χώρες αντίστοιχα, αποκτώντας πολύτιμη παιδεία στην πραγματική ζωή.

Ταξιδεύουμε με τα παιδιά από τότε που γεννήθηκαν

«Ταξιδεύουμε στον κόσμο με τα παιδιά από τότε που γεννήθηκαν και πολύ συχνά οι φίλοι μας μάς ρωτούσαν: "Είστε τρελοί; Πηγαίνετε σε αυτά τα μέρη με τα παιδιά σας; Όλο αυτό το ταξίδι... πώς τα καταφέρνετε;"», λέει η Μαρία, δασκάλα στην Αθήνα, στο Greek Reporter.

Έτσι πριν από δύο χρόνια αποφάσισαν να αρχίσουν να καταγράφουν τα ταξίδια τους με τα κινητά τους τηλέφωνα. Οι περιορισμοί της πανδημίας από την προηγούμενη άνοιξη, τους έδωσαν την ευκαιρία να οργανώσουν το υλικό στους και να φτιάξουν το κανάλι τους στο YouTube. Τα βίντεο είναι στα ελληνικά, αλλά έχουν προσθέσει αγγλικούς υπότιτλους για το παγκόσμιο κοινό τους. 

Οι εμπειρίες των παιδιών είναι πολύτιμες

«Αυτές οι εμπειρίες δημιουργούν συναισθήματα δέους και τεράστιου σεβασμού για τη φύση, απλά και μόνο συνειδητοποιώντας πόσο μικροί είμαστε και πόσο σημαντικό είναι, τελικά, να φροντίσουμε την ομορφιά που υπάρχει στον πλανήτη», εξηγεί η Μαρία. Εξάλλου, ως δασκάλα, αναγνωρίζει τον καθοριστικό αντίκτυπο που έχει ένα διεθνές ταξίδι όχι μόνο στα παιδιά της, αλλά και στους μαθητές της, με τους οποίους μοιράζεται τις πολύχρωμες ιστορίες των ταξιδιών της στην τάξη.

Υπήρξαν και δύσκολες στιγμές στα ταξίδια τους

«Σίγουρα φοβόμουν όταν μείναμε στην Αντίγκουα, υπήρχαν 30 ενεργά ηφαίστεια γύρω μας ενώ μια άλλη δύσκολη στιγμή ήταν κατά τη διάρκεια ενός σαφάρι με βάρκα σε ποταμό στο Βόρνεο, όταν ο καιρός άλλαξε απότομα: «Είχε πολλά κύματα που χτυπούσαν το μικρό μας σκάφος και είδαμε κροκόδειλους στο νερό. Η Μαριάννα ήταν κάτω από 2 ετών και δεν μπορούσε να κολυμπήσει. Είχαμε σωσίβια, αλλά σκεφτόμασταν, αν πέσουμε στο νερό, θα καταφέρουμε να φτάσουμε γρήγορα στην ακτή για να γλιτώσουμε από τους κροκόδειλους; Και πάλι, όμως, τι άλλα άγρια ζώα θα μπορούσαμε να συναντήσουμε εκεί;».

Όταν ο φόβος εξαφανίζεται, η περιπέτεια παραμένει

Αυτό που τονίζει, πάντως, η Μαρία είναι ότι το απροσδόκητο είναι αυτό που δημιουργεί τις πιο ισχυρές αναμνήσεις από ένα ταξίδι: «Καθώς ο φόβος ξεθωριάζει, η περιπέτεια παραμένει στο μυαλό σου ως μια όμορφη, δυνατή ανάμνηση».

Το μήνυμα που θέλουν να περάσουν σε άλλους γονείς

Η Μαρία, επίσης, προτρέπει: «Θα ήθελα να πω στους γονείς να μη σταματήσουν να ταξιδεύουν όταν αποκτήσουν παιδιά. Μπορούν να το δοκιμάσουν επιλέγοντας έναν εύκολο προορισμό στην αρχή. Είναι μια εμπειρία που συνδέει την οικογένεια και χτίζει αμοιβαίες εμπειρίες. Τα ταξίδια παρέχουν, επίσης, ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά, χωρίς την πίεση και το άγχος που έχουμε όλοι από τις δουλειές μας κατά τη διάρκεια του έτους».

«Και μαθαίνουν τόσο πολλά πράγματα. Γνωρίζω έρευνες που δείχνουν πώς το ταξίδι βελτιώνει ακόμη και την απόδοση των παιδιών στο σχολείο, καθώς οι ορίζοντές τους διευρύνονται και αποκτούν έμμεσα πολλά θετικά χαρακτηριστικά. Δεν χρειάζεται να τους πιέζετε λέγοντάς τους πως πρέπει να σέβονται τη φύση, πως πρέπει να αποδεχθούν την ποικιλομορφία. Όλα αυτά τα πολύτιμα μαθήματα ζωής μαθαίνονται αυθόρμητα», λέει η Μαρία.

Πηγή: iefimerida.gr

v