Μαθητές παραποίησαν self-test για να χάσουν μάθημα και μπήκε σε καραντίνα όλη η τάξη

Μαθητές παραποίησαν self-test για να χάσουν μάθημα και μπήκε σε καραντίνα όλη η τάξη

Από Δευτέρα 12 Απριλίου ανοίγουν τα λύκεια της χώρας, με τους μαθητές να υποχρεούνται σε δύο self-test την εβδομάδα τα αποτελέσματα των οποίων θα καταχωρούν σε ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα. Κάτι αντίστοιχο ισχύει ήδη και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως την Ελβετία, όπου σημειώθηκε ένα… τραγελαφικό περιστατικό με πρωταγωνιστές τρεις μαθητές λυκείου.

Σύμφωνα με την ελβετική εφημερίδα Blick, οι συγκεκριμένοι μαθητές παραποίησαν μηνύματα SMS από την ελβετική εφαρμογή ιχνηλάτησης επαφών με κορονοϊό, ώστε να φαίνονται θετικοί και να γλιτώσουν το σχολείο. 

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα περίπου 25 μαθητές και αρκετοί εκπαιδευτικοί να μπουν σε καραντίνα και να κλειστούν στα σπίτια τους για περίπου 10 ημέρες.

Η αθώα φάρσα των μαθητών δεν ήταν, τελικά, και τόσο αθώα αφού επηρέασε αρκετούς ανθρώπους: «Δεν είναι απλά μια παιδιάστικη φάρσα, είναι σοβαρό περιστατικό» δήλωσε ο Ζιμόν Τίριτ, εκπρόσωπος των αρμόδιων υπηρεσιών εκπαίδευσης της συγκεκριμένης πόλης. To σχολείο, μάλιστα, σκοπεύει να κινήσει ποινικές διώξεις για παραποίηση «υγειονομικών εγγράφων» αλλά οι 3 επιπόλαιοι μαθητές δεν θα αποβληθούν.

Ο Τίριτ δήλωσε ότι οι μαθητές είναι σε «δύσκολη κατάσταση» λόγω της πανδημίας αλλά αυτό δεν δικαιολογεί τη φάρσα των τριών παιδιών.

Πηγή: in.gr

v