Μένω με κάποιον που δεν θεωρεί ότι έχουμε σχέση και ξενοκοιτάει. Τι να κάνω;

Μένω με κάποιον που δεν θεωρεί ότι έχουμε σχέση και ξενοκοιτάει. Τι να κάνω;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Γεια σας. Λοιπόν είμαι με κάποιον εδώ και 1 χρόνο περίπου, ο οποίος δεν ονομάζει σχέση αυτό που έχουμε. Παρόλα αυτά συζούμε εδώ και μήνες μέχρι να βρω δικό μου σπίτι. Περνάμε πολύ όμορφα όμως έχω τσεκάρει ότι μιλάει και με άλλες κοπέλες μέσω ίντερνετ. Και ενώ έχουμε πει ότι εγώ είμαι αφοσιωμένη σε αυτόν και δεν θέλω κάποιον άλλον αυτός έχει αφήσει να εννοηθεί το αντίθετο για αυτόν. Τι να κάνω;

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Οι σχέσεις για να προχωρήσουν όμορφα χρειάζονται καλές συμφωνίες μεταξύ των συντρόφων. Να έχουν συμφωνήσει ότι επιλέγει ο ένας τον άλλο γιατί του είναι σημαντικός, και πώς καθένας θα χαιρόταν τη σχέση τους. Δηλαδή η συμφωνία χρειάζεται να εμπεριέχει και τους όρους της σχέσης. 

Στη δική σας περίπτωση φαίνεται ότι έχετε προχωρήσει χωρίς να προϋπάρχει μια ξεκάθαρη συμφωνία μεταξύ σας. Είστε μαζί αλλά δεν είστε μαζί, έχετε αποκλειστικότητα εν μέρει, συζείτε αλλά είστε φιλοξενούμενη. Όπως πρώτα εσείς καταλαβαίνετε, υπάρχει ένα μεγάλο μπέρδεμα.

Το πιο ουσιαστικό βήμα που έχετε να κάνετε είναι μια εκ βαθέων συζήτηση με τον σύντροφό σας για το που θέλετε να οδηγήσετε τη σχέση σας. Είναι σημαντικό να ακουστούν και οι δύο πλευρές, είτε καταλήξετε σε συμφωνία είτε όχι. Είναι πολύ χρήσιμο να γνωρίζετε ξεκάθαρα και υπεύθυνα τι ζητά ο σύντροφός σας από εσάς και τη σχέση σας, έτσι ώστε να το επεξεργαστείτε και να αποφασίσετε εάν συμφωνείτε ή όχι.

Στο μπέρδεμα που υπάρχει έχετε συμβάλλει και οι δύο πλευρές. Φροντίστε λοιπόν πρωτίστως τη δική σας πλευρά, ώστε να είστε κι εσείς σαφής και ξεκάθαρη. Έχετε να δείτε εκ νέου τον τρόπο που σχετίζεστε ώστε να απολαμβάνετε τους ανθρώπους και τις σχέσεις σας κι όχι να σας γεμίζουν προβληματισμούς.

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v