Τελευταία fake news: σε δομές τα παιδιά με κορονοϊό!

Τελευταία fake news: σε δομές τα παιδιά με κορονοϊό!

Από την Δευτέρα 11/4, τα fake news για τα self test που υποχρεούνται να κάνουν οι μαθητές λυκείου πριν πάνε για μάθημα ολοένα και πυκνώνουν! Μάλιστα, δεν έλειψαν και οι περιπτώσεις γονέων που μήνυσαν εκπαιδευτικούς όταν εκείνοι αρνήθηκαν την είσοδο σε μαθητές χωρίς βεβαίωση, ενώ κάποιοι άλλοι προχώρησαν ακόμα και σε μήνυση κατά της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Οι γονείς - αρνητές των self test υποστηρίζουν πως πρόκειται για ιατρική πράξη την οποία έχουν δικαίωμα να αρνηθούν, ενώ κάνουν λόγο για κατάλυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κατάλυση της δημοκρατίας. 

Ωστόσο, η φήμη που ανησυχεί περισσότερο απ’ όλες τους γονείς είναι αυτή που μιλά για ειδικές δομές στις οποίες θα κλείνονται τα παιδιά που είναι θετικά στον κορονοϊό. 

Πιο συγκεκριμένα, τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί μία ψευδής είδηση, η οποία αναφέρει ότι «την δεύτερη φορά που κάποιο παιδί βγαίνει θετικό σε self test το "αρπάζουν” και το βάζουν σε δομές covid». Αυτή η θεωρία συνωμοσίας, την οποία ισχυρίζονται ότι ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος χαρδαλιάς, έχει κάνει πολλούς γονείς να χάσουν τον ύπνο τους αρνούμενοι στα παιδιά τους να κάνουν το self test.

Το βίντεο που διακινούν οι αρνητές:

Ποια είναι η πραγματικότητα: 

Σύμφωνα με το GRTimes που επικοινώνησε με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και πήρε απαντήσεις για το video των 20 δευτερολέπτων που κυκλοφορεί, πρόκειται για ένα απόσπασμα από μία αρκετά παλιά ενημέρωση για τον κορονοϊό.

Το συγκεκριμένο απόσπασμα, αναφέρεται στα «ξενοδοχεία καραντίνας» που είχαν ριχτεί στη μάχη εναντίον του κορονοϊού και φιλοξενούσαν άτομα τα οποία βρίσκονταν θετικοί ύστερα από κάποιο ταξίδι και έπρεπε να μείνουν σε 15ήμερη καραντίνα ή σε άτομα τα οποία αδυνατούσαν να μείνουν στο σπίτι, καθώς υπήρχαν ευπαθείς. 

Οι ίδιες πηγές ξεκαθαρίζουν ότι οι συγκεκριμένες δομές covid ΔΕΝ αφορούν ανήλικους μαθητές. Τα μόνα «ξενοδοχεία καραντίνας» που υπάρχουν τη δεδομένη στιγμή είναι ένα στη Θεσσαλονίκη και ένα στην Αθήνα, ενώ πρόκειται τους καλοκαιρινούς μήνες να επιστρατευτούν κι άλλα, προκειμένου να φιλοξενηθούν οι θετικοί τουρίστες που θα εντοπίζονται.

Πηγή: thetoc.gr

v