Γονείς μήνυσαν την Κεραμέως γιατί δεν θέλουν να κάνουν self test στα παιδιά τους

Γονείς μήνυσαν την Κεραμέως γιατί δεν θέλουν να κάνουν self test στα παιδιά τους

Αρκετοί είναι δυσαρεστημένοι με τα self test και την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία, όμως κάποιοι αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Συγκεκριμένα, 6 γονείς στο Ρέθυμνο Κρήτης, που δεν ήθελαν να κάνουν το test στα παιδιά τους, κατέθεσαν μήνυση κατά του διευθυντή του Λυκείου, αλλά και κατά περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης και της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.

Όπως όλοι ξέρουμε, δεν επιτρέπεται σε μαθητές που δεν υποβάλλονται σε self test να παρακολουθήσουν μαθήματα - και αυτή στάθηκε η αιτία για την μήνυση.

Όπως είπε ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου Γιάννης Γαζανός, που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι γονείς διαμαρτύρονται για την απαγόρευση εισόδου των παιδιών στο σχολείο.

«Οι συγκεκριμένοι έξι γονείς προσέφυγαν στον εισαγγελέα, δεν ξέρω από πού μπορεί να υποκινούνται. Το ζητούμενο από πλευράς τους δεν στηρίζεται στις εγκυκλίους που έχουν εκδοθεί, ούτε στις εντολές των επιστημόνων μας για την ασφάλεια μας από τον κορωνοϊό. Μας έστειλαν και εξώδικο, επικαλούνται ότι είναι αντισυνταγματικό να μην επιτρέπεται η είσοδος τους στο σχολείο, ότι η πρόσβαση στο σχολείο είναι ελεύθερη, ότι πρόκειται για ιατρική πράξη το self test που δεν μπορεί να γίνει ούτε στο σπίτι ούτε από ένα ανήλικο παιδί και κάποιος μάλιστα από τους γονείς επικαλείται ότι δεν υπάρχει αποτεφρωτήριο για να πηγαίνουν τα υλικά του τεστ τα οποία μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα».

Η διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συστήνει σε όλους τους κηδεμόνες να διαβάσουν την ΚΥΑ, τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας.

«Προσπαθούμε με συζήτηση να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι πρόκειται για την ασφάλεια της σχολικής κοινότητας. Όμως, οι γονείς μου ζητάνε έγγραφη βεβαίωση για το λόγο που οι διευθυντές δεν αφήνουν τα παιδιά να μπουν μέσα στις σχολικές αίθουσες. Εμείς ως Δευτεροβάθμια, επικαλούμαστε την ΚΥΑ, ενώ παράλληλα έχουμε επικοινωνία με τη νομική υπηρεσία για να μας καθοδηγήσει το πώς να διαχειριστούμε τα αιτήματα των συγκεκριμένων γονιών. Έχουμε επικοινωνήσει και με την Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης ώστε να μας κατευθύνει αρμοδίως για το τι πρέπει να πράξουμε» είπε ακόμα ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου.

Πηγή: iefimerida.gr

v