Η γυναίκα μου είναι απόμακρη και συμπεριφέρεται περίεργα. Τι να κάνω;

Η γυναίκα μου είναι απόμακρη και συμπεριφέρεται περίεργα. Τι να κάνω;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Καλησπέρα σας. Είμαι παντρεμένος 18 χρόνια με την γυναίκα μου και έχουμε 2 παιδιά 17 και 13 ετών. Τα τελευταία 6 χρόνια έχουμε δεθεί πάρα πολύ λόγω μετανάστευσης. Μιλάμε πάντα ανοιχτά δεν έχουμε ταμπού καθόλου. Τον τελευταίο χρόνο έμαθα από την ίδια κάποια μυστικά της που αφορούσαν την ζωή της πριν από εμένα. Φοβόταν να μου τα πει τόσα χρόνια γιατί νόμιζε ότι θα την χωρίσω. Εγώ πάντα ένιωθα ότι μου έκρυβε πράγματα. Και της το έλεγα κιόλας μιας και συζητούσαμε για τα πάντα. 

Μόλις μου τα είπε ένιωσα λίγο προδομένος αλλά από την άλλη άφησα ελεύθερο ένα κομμάτι μου που πάντα κρατούσα για μένα και δεν της το έδινα. Ανοίχτηκα και της είπα ότι πάντα κρατούσα πισινή που λέμε για να μην πληγωθώ ανεπανόρθωτα αν μάθω κάτι. Της είπα ότι αυτό που κάνω είναι μεγάλο βήμα για μένα και αν με πληγώσει θα είναι το τέλος αυτής της σχέσης. Θα σπάσει το γυαλί. 

Είναι σαν να της είπα κάν’ το. Τον τελευταίο χρόνο λοιπόν κάνω τα πάντα μόνος μου για να κερδίζω χρόνο μαζί της. Πλένω, μαγειρεύω, κάνω όλες τις δουλειές του σπιτιού ( δεν δουλεύω προς το παρόν). Δεν θέλω να είναι κουρασμένη και να κοιμάται 4 ώρες όταν γυρνάει από την δουλειά και μετά να κάνει δουλειές. Τον τελευταίο 6μηνο το σεξ είναι πολύ αραιό συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. Δύο φορές το μήνα και με το ζόρι. Δεν θέλει μου το έχει πει. Δεν ξέρει τι συμβαίνει νομίζει ότι είναι ίσως ορμονικό ή μπαίνει στην προεμμηνόπαυση. 

Το θέμα είναι ότι δεν με αγκαλιάζει όπως πριν, δεν με φιλάει, έχει αλλάξει γενικά η συμπεριφορά της. Όταν της το λέω μου λέει ότι εγώ απλά το βλέπω έτσι. Όταν κάνουμε σεξ μετά πιάνει κατευθείαν το κινητό και παίζει - ούτε αγκαλιές ούτε τίποτα. Νομίζω ώρες ώρες ότι υπάρχει και κάποιος άλλος ή απλά τελείωσε αυτό που είχαμε. Νιώθω προδομένος και σπασμένος. Αυτή μου απαντάει ότι αυτή είναι έτσι «άμα σ' αρέσω δεν μπορώ να είμαι όπως εσύ θέλεις»

Το θέμα είναι ότι αυτό το βλέπει και η μικρή και μου λέει: «Ά ρε μπαμπά σε κάνει να τρέχεις σαν τον σκύλο από πίσω της». Βοηθήστε δεν ξέρω τι να κάνω.

Απάντηση:

Αγαπητέ αναγνώστη,

Τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι έχουν γίνει πολλές αλλαγές για την οικογένεια σας. Αλλάξατε χώρα, καθημερινότητα, εικόνες, επαφές με τους μέχρι τότε οικείους σας. Αλλάξατε εργασιακή κατάσταση και εργασία. Ανοίξατε κάποιες συζητήσεις με τη σύζυγό σας που αφορούσαν το παρελθόν σας αλλά και παραδεχθήκατε και οι δύο σας ένα κράτημα στη σχέση σας, μια επιφύλαξη. Μπήκατε σε μια άλλη φάση ζωής που υπάρχουν και βιολογικές αλλαγές.

Όλες αυτές οι αλλαγές δε μπορούν να αφήσουν τη σχέση σας ανεπηρέαστη. Επομένως, αυτό που περιγράφετε είναι η αναμενόμενη εξέλιξη από πλευράς χρόνου. Το πώς θα αξιοποιήσετε εσείς αυτές τις αλλαγές, ωστόσο, είναι στο δικό σας χέρι. Μπορεί να φοβηθείτε και να κλείσετε ακόμη περισσότερο, ή μπορεί να συμβάλλετε ώστε να γεννηθεί η νέα σας σχέση!

Σκεφτείτε πρωτίστως τι επιθυμείτε εσείς ώστε να το προτείνετε και να το συζητήσετε με τη σύντροφό σας. Οραματιστείτε το παρόν και το μέλλον σας, εμπεριέχοντας το παρελθόν, με έναν τρόπο που δε θα σας εγκλωβίζει, αλλά θα σας ανοίγει νέες δυνατότητες!

Οι κινήσεις χρειάζονται επεξεργασία προτού γίνουν πράξεις. Δώστε χώρο και χρόνο να δείτε εσάς, πως νιώθετε, πως σκέφτεστε και πως στέκεστε. Μην εστιάζετε απλά στην σύντροφό σας περιμένοντας από εκείνη να μετακινηθεί.

Φροντίστε επιπλέον να περνάτε όμορφα μηνύματα στα παιδιά σας μέσω της στάσης σας. Το πώς υπερασπίζεστε τη σχέση και τις επιλογές σας! Ένα υπέροχο και μοναδικά ανθρώπινο χαρακτηριστικό!

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v