«Φύγε» στον κορονοϊό λένε οι εμβολιασμένοι Ισραηλινοί με συναυλία Βέρτη-Πάολα

«Φύγε» στον κορονοϊό λένε οι εμβολιασμένοι Ισραηλινοί με συναυλία Βέρτη-Πάολα

Ακούγεται σαν ψέμα όμως στο Ισραήλ, μετά από τον εμβολιασμό του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού της χώρας, η πολυπόθητη κανονικότητα φαίνεται να επέστρεψε με μηδέν θανάτους από κορονοϊό!΄Η προ - Covid καθημερινότητα έχει επιστρέψει για τα καλά, ενώ οι Ισραηλινοί το γιορτάζουν ακόμα και με… συναυλίες!

Μεταξύ των συναυλιών που θα δοθούν στο Ισραήλ τις επόμενες μέρες, θα είναι κι αυτές του Νίκου Βέρτη, του Γιάννη Κότσιρα και της Πάολα. «Κανένας δεν μιλάει για τον κορονοϊό. πολύ λίγα κρούσματα και ελάχιστοι νεκροί. Το καλοκαίρι είναι εδώ» ανέφερε μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος Αχιλλέας Πεκλάρης σε τηλεοπτική εκπομπή. 

Όπως έδειξαν τα επίσημα στοιχεία την Πέμπτη ο αριθμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού παρέμεινε στις 6.346 καθώς το Ισραήλ συνεχίζει να ηγείται στην παγκόσμια κούρσα των εμβολιασμών με πάνω από το 80% του ενήλικου πληθυσμού του να έχει κάνει το εμβόλιο για την Covid-19 και το πρόγραμμα να επεκτείνεται πλέον και σε παιδιά. 

Με μόλις έναν νεκρό να έχει καταγραφεί την προηγούμενη μέρα φαίνεται ότι επιβραδύνεται αισθητά το ποσοστό των θυμάτων του νέου κορονοϊού στη χώρα, ενώ κλείνουν η μία μετά την άλλη πτέρυγες της Covid-19 στα νοσοκομεία, το ποσοστό των ημερήσιων κρουσμάτων έχει πέσει στο 0,4% και δεκάδες χιλιάδες τεστ κορονοϊού διενεργούνται καθημερινά.

Πρόκειται για ένα πολύ ενθαρρυντικό μήνυμα που έρχεται από τη γειτονική χώρα που μας γεμίζει αισιοδοξία. Τί άλλο να ευχηθούμε, λοιπόν, από το «Και στα δικά μας οι ανεμβολίαστοι!»

Πηγή: ethnos.gr

v