Με τη γυναίκα μου παντρευτήκαμε πριν από 3 χρόνια και από τότε δεν κάνουμε σεξ, ούτε μιλάμε. Τι να κάνω;

Με τη γυναίκα μου παντρευτήκαμε πριν από 3 χρόνια και από τότε δεν κάνουμε σεξ, ούτε μιλάμε. Τι να κάνω;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Παντρεύτηκα το 2018 καλοκαίρι. Λίγο πριν το γάμο η συμπεριφορά της γυναίκας μου άλλαξε ξαφνικά: έπινε, κάπνιζε, είχε νεύρα, δεν μιλούσε και δεν κάναμε σεξ. Έγινε ο γάμος και μετά απ’ αυτό κλείστηκε στον εαυτό της. Ακόμα μέχρι και τώρα δεν έχουμε κάνει σεξ μετά από 2.5 χρόνια συμβίωσης. Φυσικά προσπαθώ να την βοηθήσω ψυχολογικά αλλά πέφτω πάνω σε ένα τοίχος. Στις αρχές με έδιωχνε. Μετά τον γάμο ξεκίνησε να κοιμάται στον καναπέ- όταν λοιπόν την έδιωξα και της είπα δεν θέλω άλλο να περνάω αυτό το μαρτύριο έφυγε για 5 ώρες και ξαναγύρισε λέγοντας μου πως θέλει να προσπαθήσει και ότι με αγαπάει και έτσι την δέχτηκα πίσω. Αυτό έγινε πριν από το Πάσχα από τότε έως και τώρα δεν έχει κάνει τίποτα για μένα, μόνο μαγειρεύει και καθαρίζει το σπίτι. Δεν κάνουμε ούτε σεξ, ούτε υπάρχει επικοινωνία. Πώς να το αντιμετωπίσω;

Απάντηση:

Αγαπητέ αναγνώστη,

Η σχέση σας ξεκινά πριν τον γάμο σας. Πώς γνωριστήκατε, πώς αποφασίσατε να είστε μαζί, για ποιους λόγους και με ποιους όρους. Όλα αυτά τα στοιχεία είναι ιδιαίτερα σημαντικά καθώς μαζί με τη διαρκή φροντίδα από πλευράς συντρόφων, ορίζουν την πορεία της σχέσης σας.

Δεν αναφέρετε το κλίμα στην αρχική φάση της σχέσης σας, αλλά ακόμη και εάν ήταν ιδανικό, έχει περάσει ήδη μεγάλο χρονικό διάστημα που δέχεστε και οι δύο σας να ζείτε μαζί χωρίς να μοιράζεστε, χωρίς να υπάρχει ως απαραίτητη προϋπόθεση η χαρά στην καθημερινότητα σας! Αυτή είναι μια σημαντική συνειδητοποίηση που έχετε να κάνετε. Εσείς έχετε την ευθύνη και εσείς αποφασίζετε για το πώς θέλετε να ζείτε.

Μια ειλικρινής και εκ βαθέων συζήτηση με τη σύζυγό σας θα βοηθούσε να εκφράσετε ο ένας στον άλλον τι θα θέλατε, τι ονειρεύεστε και εάν έχετε κοινούς στόχους και σε αυτήν τη φάση. Εάν δεν είναι δεκτική στην πρόταση συζήτησης, μπορείτε να της ζητήσετε να σας ακούσει και να της μιλήσετε εσείς για ότι σας είναι σημαντικό.

Θα σας ήταν οπωσδήποτε βοηθητικό να δώσετε στον εαυτό σας χρόνο επεξεργασίας και προσωπικής δουλειάς ώστε να κατανοήσετε τη δική σας συμμετοχή σε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση που ζείτε και να οραματιστείτε τι επιθυμείτε ώστε να το υπερασπιστείτε στην πορεία. Η ψυχοθεραπεία θα σας βοηθούσε ιδιαίτερα.

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr



 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v