Παπαευαγγέλου: Όσοι εμβολιαστούν θα έχουν περισσότερες ελευθερίες το καλοκαίρι

Παπαευαγγέλου: Όσοι εμβολιαστούν θα έχουν περισσότερες ελευθερίες το καλοκαίρι

Οι εμβολιασμοί προχωρούν με αμείωτους ρυθμούς στη χώρα μας, ενώ, σύμφωνα με την κυβέρνηση, μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν προγραμματίσει το ραντεβού τους στα εμβολιαστικά κέντρα όλοι οι πολίτες άνω των 18. Εντυπωσιακή, μάλιστα, είναι και η ανταπόκριση των ηλικιακών ομάδων 30-39 και 40-44 που κλήθηκαν αυτές τις μέρες να μπουν στην ειδική πλατφόρμα και να κλείσουν ραντεβού για το εμβόλιο AstraZeneca. Τί θα αλλάξει όμως μετά τους μαζικούς εμβολιασμούς;

Στη χθεσινή ενημέρωση της κυβέρνησης, η η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, ανέφερε ότι το καλοκαίρι όσοι εμβολιαστούν θα έχουν περισσότερες ελευθερίες, εντός και εκτός Ελλάδας.

«Ο εμβολιασμός θα χαρίσει μεγαλύτερη ελευθερία το καλοκαίρι, εντός και εκτός Ελλάδος σε όσους επιλέξουν να εμβολιαστούν. Είναι λάθος να παρερμηνεύσουμε τις οδηγίες είναι νωρίς για τη χώρα μας για να χαλαρώσουν τα μέτρα όσοι εμβολιάζονται» είπε χαρακτηριστικά. 

Μάλιστα, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, η κυβέρνηση σε συνεργασία με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, συζητούν για ατομικές ελευθερίες των εμβολιασμένων όπως:

  • Είσοδο σε κατάστημα χωρίς μάσκα.
  • Είσοδο σε παράσταση ή σε κάποιο κλειστό χώρο, χωρίς ο εμβολιασμένος να χρειάζεται να τηρήσει τα μέτρα που θα είναι σε ισχύ για τους υπόλοιπους πολίτες.
  • Μετακινήσεις χωρίς τα πρωτόκολλα που ισχύουν τώρα, για παράδειγμα να μην χρειάζεται self test πριν από κάποιο ταξίδι.

Σε κάθε περίπτωση, εμείς ευελπιστούμε να γίνουν όλα όπως πρέπει μαι σύντομα να απολαμβάνουμε τη ζωή μας όπως παλιά.

Πηγή:newsbeast.gr
v