Ανάρπαστα τα ραντεβού για το εμβόλιο από τους 30-44

Ανάρπαστα τα ραντεβού για το εμβόλιο από τους 30-44

Ο εμβολιασμός των πολιτών 30-39 και 40-44 έχει ήδη ξεκινήσει και η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Οι νέοι και οι νέες έδωσαν το δικό τους μήνυμα στην εμβολιαστική εκστρατεία, ψηφίζοντας «ναι» στο εμβόλιο και χτίζοντας… ανοσία! Συγκεκριμένα:

Ηλικιακή ομάδα 30-39

Η πλατφόρμα των ραντεβού για το εμβόλιο κατά της Covid-19 για την ηλικιακή ομάδα 30-39 άνοιξε την Τετάρτη 27 Απριλίου και τα πρώτα στοιχεία είναι εντυπωσιακά. Μέσα σε λίγες ώρες, έκλεισαν ραντεβού 110.000 πολίτες για να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca. Ένας αριθμός αρκετά εντυπωσιακός, αν σκεφτεί κανείς πως σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία περιλαμβάνονται συνολικά 1,1 εκατ. πολίτες.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους έκανε λόγο το πρωί της Μ. Τετάρτης για έναν σημαντικό αριθμό που πρόκειται να ανέβει περαιτέρω.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για θέματα απλούστευσης διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ είπε: «Οι νέοι μας ανταποκρίθηκαν, κλείνοντας 200.000 ραντεβού μέσα στην πρώτη ημέρα από το άνοιγμα της πλατφόρμας. Είναι σημαντικό ότι η διαχρονικά πιο μορφωμένη γενιά της χώρας μας δείχνει εμπιστοσύνη στην επιστημονική γνώση και στέλνει ένα μήνυμα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο».

Ηλικιακή ομάδα 40-44

Το ίδιο εντυπωσιακή ήταν και η ανταπόκριση των πολιτών 40-44 ετών, για τους οποίους η πλατφόρμα των ραντεβού άνοιξε εχθές το απόγευμα, με προτεραιότητα σε όσους ήταν γραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση. Χαρακτηριστικό της άμεσης ανταπόκρισης του κόσμου ήταν το γεγονός πως μέσα σε λίγα μόνο λεπτά, έκλεισαν τα πρώτα ραντεβού μέχρι και τον Ιούνιο! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα όποιος μπαίνει στην πλατφόρμα να μην βρίσκει διαθέσιμο ραντεβού.

Νέα εμβολιαστικά κέντρα

Λόγω της κατακόρυφα αυξημένης ζήτησης σε ραντεβού από τους πολίτες 30-39 και 40-44 ετών, οι εμβολιαστικές γραμμές από έξι θα γίνουν οκτώ  ώστε να καλυφθούν όλα τα αιτήματα. Ανάλογος σχεδιασμός γίνεται και για νέα εμβολιαστικά κέντρα. Από τις αρχές Μαΐου θα υπάρχουν αθροιστικά 1.500 εμβολιαστικά κέντρα.

Λιγότερες οι γυναίκες

Τις προηγούμενες μέρες οι γυναίκες που πήγαν στα εμβολιαστικά κέντρα ήταν λίγες λόγω της κακής δημοσιότητας που είχε το εμβόλιο της AstraZeneca. Ωστόσο, στην ηλικιακή ομάδα 30-39, οι γυναίκες που εμβολιάστηκαν ήταν μεν λιγότερες από τους άνδρες, αλλά σαφώς πολύ περισσότερες από τις γυναίκες των άλλων ηλικιών.

Μ. Σάββατο ανοίγει η πλατφόρμα για τους 45-49

Να θυμίσουμε πως η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 45-49 ανοίγει το Μ. Σάββατο, όπου αναμένεται επίσης μεγάλη προσέλευση πολιτών. 

Πηγή:kathimerini.gr

v