Εγκρίθηκε ο εμβολιασμός παιδιών ηλικίας 12-15 με Pfizer στον Καναδά

Εγκρίθηκε ο εμβολιασμός παιδιών ηλικίας 12-15 με Pfizer στον Καναδά

Μέχρι στιγμής ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 αφορούσε τους ενήλικες, ωστόσο στον Καναδά δόθηκε το πράσινο φως για χορήγηση του εμβολίου της Pfizer σε παιδιά ηλικίας από 12 έως 15 ετών.

Όπως ανακοίνωσε χθες το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας, πρόκειται για τις πρώτες δόσεις εμβολίου που επιτρέπονται για ανθρώπους τόσο μικρής ηλικίας.

Σύμφωνα με την Σουπρίγια Σάρμα, υψηλόβαθμη σύμβουλο στο ομοσπονδιακό υπουργείο Δημόσιας Υγείας του Καναδά, το εμβόλιο της Pfizer, είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για αυτή την ηλικιακή ομάδα. Δήλωσε μάλιστα, ότι αρχίζουνε να βλέπουν φως στο τέλος του τούνελ. Αν και η Σάρμα και ένας άλλος εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας επισήμαναν πως ο Καναδάς είναι η πρώτη χώρα που έδωσε τέτοια έγκριση, ένας εκπρόσωπος της Pfizer δήλωσε ότι η Αλγερία έδωσε το πράσινο φως στην χορήγηση του εμβολίου σε αυτή την ηλικιακή ομάδα τον Απρίλιο.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ αναμένεται ότι θα κάνει ένα παρόμοιο βήμα λείαν συντόμως όπως δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι στον τομέα της Υγείας.

Πηγή: thetoc.gr

v