Ζευγάρι υιοθετεί παιδιά με λίγους μήνες ζωής για να έχουν την κατάλληλη φροντίδα

Ζευγάρι υιοθετεί παιδιά με λίγους μήνες ζωής για να έχουν την κατάλληλη φροντίδα

Από το 2012, η Κόρι Σάλτσερτ και ο σύζυγός της, Μαρκ, υιοθετούν και φροντίζουν παιδιά που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της ασθένειάς τους και έχουν εγκαταλειφθεί απ’ τη βιολογική τους οικογένεια. Πρόσφατα, όμως, η Κόρι αποφάσισε να κάνει κάτι εντελώς διαφορετικό: να φροντίσει ένα παιδί με αντίστοιχα προβλήματα ως ανάδοχος, αλλά σε συνεργασία με τη βιολογική του μητέρα, η οποία δεν διαθέτει τα εφόδια να το κάνει μόνη της.

Η μικρή Κάσιντι γεννήθηκε τον Ιούλιο του ‘19 χωρίς αναπνοή. «Ο ομφάλιος λώρος μου ειχε τυλιχθεί γύρω απ’ τον λαιμό της δύο φορες», λέει η Κέιτι Μπόσγουελ, η μαμά της. «Οι γιατροί κατάφεραν να αποκαταστήσουν την αναπνοή της μετά από 5 λεπτά, αλλά αυτό προκάλεσε πολλές επιπλοκές.» Η Κέιτι έχει ακόμα δύο παιδιά, ένα εκ των οποίων χρήζει επίσης ειδικής φροντίδας. Για την νεαρή μητέρα, δύο παιδιά με ειδικές ανάγκες ήταν μια τεράστια πρόκληση για τις δυνατότητές της.

Κάπως έτσι, η Κόρι Σάλτσερτ έγινε η θετή μητέρα της Κάσιντι σε μια προσπάθεια να της παράσχει όλη την απαραίτητη ιατρική βοήθεια χωρίς νομικά και διοικητικά εμπόδια. «Στο νοσοκομείο δεν ήξεραν πόσο θα ζήσει το παιδί και δεν ήθελα με τίποτα να πεθάνει στο σπίτι, στα χέρια μου», λέει η Κέιτι, Ευτυχώς, η κοινωνική λειτουργός μου υπόδειξε τη λύση της Κόρι, για να γίνει ανάδοχος μητέρα.»

Είναι γεγονός πως ακούγοντας αυτό που κάνει η Κόρι και ο σύζυγός της, οι άνθρωποι φαντάζονται τα χειρότερα για τους βιολογικούς γονείς των παιδιών. Η περίπτωση της Κέιτι, όμως, είναι διαφορετική, αν και καθόλου σπάνια, αφού είναι φυσιολογικό για μια μαμά να μην μπορεί να δώσει την καλύτερη δυνατή φροντίδα σε ένα – πόσο μάλλον σε δύο – παιδί με τόσο εξειδικευμένες ενάγκες.

«Βλέποντας αυτά τα παιδιά με τις ελάχιστες πιθανότητες να τα καταφέρουν, δεν σκεφτόμαστε το τέλος, αλλά το πως θα τους δώσουμε το καλύτερο δυνατόν όσο είναι ακόμα στη ζωή», λέει η Κόρι, «Η Κάσιντι, για παράδειγμα, έχει φτάσει τα 2 χρόνια, έχει τη μαμά της δίπλα και ταυτόχρονα την δική μας φροντίδα που μπορεί να κάνει τη ζωή της λίγο καλύτερη.»

«Σε περιπτώσεις σαν της Κέιτι», συνεχίζει η Σάλτσερτ, «δεν παίρνουμε τη θέση της μητέρας, αλλά χτίζουμε μια μεγαλύτερη, πιο ασφαλή οικογένεια για το παιδί. Η Κέιτι συμμετέχει πολύ ενεργά, είναι παρούσα και βοηθάει με όλα, έστω και από απόσταση».

Η ίδια η μαμά της Κάσιντι δηλώνει ευγνώμων για την παρουσία των Σάλτσερτ στη ζωή τους και για την αγάπη που έχουν δείξει στην κόρη της. «Παραχώρησα, κατά κάποιον τρόπο, την μικρούλα μου στην Κόρι επειδή σιγουρεύτηκα ότι δίπλα της θα είναι πιο ασφαλής από οπουδήποτε αλλού», συμπληρώνει, «και την ευχαριστώ πολύ που με αφήνει να έχω τον πρώτο λόγο στη ζωή της, ως μαμά».

Πηγή: today.com

v