Ο άντρας μου θεωρεί τους γονείς αδιάφορους και αυτό με πληγώνει

Ο άντρας μου θεωρεί τους γονείς αδιάφορους και αυτό με πληγώνει
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Πρόσφατα σε κουβέντα που είχαμε με τον άντρα μου μού είπε πως για αυτόν οι γονείς μου είναι εντελώς αδιάφοροι και πως τους θεωρεί ανθρώπους που δεν μπορούν να μας προσφέρουν καμία στήριξη. Δεν εννοούσε οικονομική σε καμία περίπτωση μου το τόνισε αλλά σε όλους τους υπόλοιπους τομείς. Εγώ σοκαρίστηκα γιατί νόμιζα ότι απλά δεν ήταν ευχαριστημένος με τη στάση των γονιών μου σε κάποιες καταστάσεις που είχαν δημιουργηθεί στο παρελθόν. Εξηγώ λοιπόν τι έχει γίνει. 

Πριν δύο χρόνια παρεξηγήθηκε άσχημα με τον θείο μου και την οικογένεια του. Διάφορες προσβολές απέναντι του και λόγια που δεν ίσχυαν. Τελικά τα βρήκαν και στη σχέση έχουν μπει όρια και είμαστε μια χαρά. Οι γονείς μου λοιπόν ενώ δικαιολόγησαν τον άντρα μου σε κουβέντα μας δεν ενεπλάκησαν και δεν ζήτησαν τον λόγο από το θείο ώστε να τον υπερασπιστούν και σε αυτόν. Αυτό λοιπόν ο άντρας μου το μεταφράζει ως πλήρη αδιαφορία απέναντι μας και ότι δεν μπορούν να μας προσφέρουν τίποτα.

Ένα αντίστοιχο περιστατικό επίσης είχε συμβεί όταν γνωρίστηκαν οι γονείς μας με το θείο να προσβάλει τον πατέρα του όπως λέει ο πεθερός μου. Οι γονείς μου ούτε τότε ζήτησαν τον λόγο από το θείο. Από τότε οι γονείς μας έχουν πολύ τυπικές έως καθόλου σχέσεις. Και αναρωτιέμαι τι στήριξη και προστασία ζητάει; Έχουμε δική μας οικογένεια γιατί να περιμένουμε απ' τους γονείς μας υπεράσπιση; Να προσθέσω ότι ο πατέρας του είναι ένας άνθρωπος χειριστικός και ελεγκτικός που δεν μπορεί να δεχτεί ότι ο γιος του έχει τη δική του οικογένεια. Την τελευταία φορά που βρεθήκαμε στο πατρικό του τα έβαλε μαζί μας για λόγους που σε καμία περίπτωση δεν ευσταθούν και έκανε τρομερό καυγά απ' το τηλέφωνο μόλις φύγαμε.

Πρόσβαλε τον άντρα μου και εμένα με τον χειρότερο τρόπο λέγοντας πράγματα που απλά δεν λέγονται σε κανέναν. Μετά από λίγες μέρες ο άντρας μου τα βρήκε μαζί τους και απαιτεί να κάνω και εγώ το ίδιο. Έχω αποφασίσει αν και δεν θέλω να τούς ξαναμιλήσω να κάνω πίσω για αυτόν και τη μικρή μας. Θέλω να πω με αυτά ότι και απ' τις δυο πλευρές δημιουργούνται προβληματικές καταστάσεις. Οι γονείς μου απ' τη μια είναι ήρεμοι άνθρωποι που δεν αντιδρούν ποτέ και οι γονείς του απ’ την άλλη κάνουν φασαρία για το παραμικρό. Το ερώτημα μου όμως είναι πως μπορώ να διαχειριστώ αυτά που είπε ο άντρας μου για τους γονείς μου και την άποψη που έχει γι’ αυτούς. Ξέρω δεν είναι τέλειοι αλλά δεν αξίζουν τέτοια αντιμετώπιση. Δεν περίμενα να ακούσω αυτά τα λόγια απ' τον άντρα μου που είμαστε μαζί πολλά χρόνια και δεν σας κρύβω ότι κάτι μέσα μου ράγισε.

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Το ερώτημα που ταιριάζει να σας απασχολεί δεν είναι τι θα κάνετε με την άποψη του συζύγου σας για τους γονείς σας, αλλά γιατί έχετε αφήσει να πιάσει τόσο χώρο ένα οποιοδήποτε ζήτημα πέραν της δικής σας σχέσης.

Όπως αναφέρετε κλείνοντας το μήνυμά σας, η σχέση σας έχει μια πορεία χρόνων. Έχετε να εστιάσετε στο μεταξύ σας και να δείτε τι έχει πάει καλά, τι ενδεχομένως σας έχει ξεφύγει και τι διορθωτικές κινήσεις έχετε να κάνετε ώστε να συνεχίσετε να έχετε μια όμορφη και μακρά πορεία.

Η σχέση σας χρειάζεται φροντίδα. Και για να καταφέρετε να την προσφέρετε ο ένας στον άλλον χρειάζεται να αγκαλιαστείτε, να ακούσετε, να μοιραστείτε. Όλες οι προστριβές που μπορεί να προκύπτουν για διάφορα πρόσωπα του περιβάλλοντός σας, ίσως λειτουργούν ως αφορμές για να εκφράσετε μια ένταση που υποβόσκει. 

Επιλέξατε ο ένας τον άλλον. Ούτε τους γονείς, ούτε τα πεθερικά, ούτε τους λοιπούς συγγενείς. Έχετε να υπερασπιστείτε λοιπόν την επιλογή σας και τίποτε άλλο. Όπως πολύ σωστά είπατε, έχετε τη δική σας οικογένεια πλέον και καθένας από εσάς έχει να κοιτάξει τη στάση του.

Εστίαση λοιπόν, φροντίδα και δουλειά για τη σχέση σας!

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v