Το χρώμα του μαγιό μπορεί να σώσει τη ζωή του παιδιού σας λένε οι ειδικοί

Το χρώμα του μαγιό μπορεί να σώσει τη ζωή του παιδιού σας λένε οι ειδικοί

Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά κι έχουμε ήδη επισκεφθεί τις αγαπημένες μας παραλίες για τα πρώτα μπάνια με τα παιδιά. Παρ’ όλ’ αυτά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, όσο και αν η διασκέδαση είναι σημαντική, η ασφάλεια είναι ακόμη σημαντικότερη. Ειδικά σε θάλασσες που κολυμπάμε για πρώτη φορά, πρέπει να λαμβάνουμε κάθε προληπτικό μέτρο. Ένα από αυτά είναι και κάτι που συχνά μας διαφεύγει: το χρώμα του μαγιό που φοράει το παιδί.

Ο λόγος είναι απλός, όσο καλύτερα φαίνεται μαγιό μέσα στο νερό τόσο πιο εύκολα θα εντοπίσουμε το παιδί αν – χτύπα ξύλο – συμβεί κάτι όσο κολυμπάει ή παίζει στη θάλασσα.

Μάλιστα, μια οργάνωση για την προώθηση της ασφάλειας στις δραστηριότητες εντός νερού πραγματοποίησε ένα χρήσιμο τεστ για να διαπιστώσει ποια χρώματα φαίνονται καλύτερα κάτω από έναν ικανό όγκο νερού και από διαφορετικές γωνίες (χαμηλά από την ακτή ή ψηλά από μια βάρκα).

Το συμπέρασμα ήταν πως τα χρώματα νέον (φωσφοριζέ ροζ, κίτρινο, πορτοκαλί, πράσινο) είναι τα περισσότερο ορατά και υπό κανονικές συνθήκες, αλλά και σε περιπτώσεις που το παιδί έχει βυθιστεί πολύ ή κλωτσάει και χτυπιέται μέσα στο νερό. 

Αντίθετα, το λευκό και το γαλάζιο σχεδόν εξαφανίζονται. Τα σκούρα χρώματα, πάλι, μπορεί να φαίνονται όπου υπάρχει ανοιχτόχρωμος βυθός (πισίνα, άμμος), αλλά μπερδεύονται εύκολα με σκιές, φύκια, πέτρες κλπ.

Σε κάθε περίπτωση, το χρώμα του μαγιό είναι μια μορφή πρόληψης που πρέπει να εφαρμόζεται όχι από μόνη της, αλλά συνδυαστικά με την επισταμένη και αδιάκοπη προσοχή μας στα παιδιά την ώρα του μπάνιου.

Ό,τι και αν φοράει το παιδί, λένε οι ειδικοί, η καλύτερη γραμμή άμυνας απέναντι σε ατυχήματα στο νερό είμαστε εμείς, οι γονείς τους.

Πηγή: mother.ly

v