Τα παιδιά που χορταίνουν αγκαλιές γίνονται ευτυχισμένοι ενήλικες

Τα παιδιά που χορταίνουν αγκαλιές γίνονται ευτυχισμένοι ενήλικες

Ποιο παιδί δεν αγαπάει τις αγκαλιές, αλλά και ποιος γονιός δεν τις δίνει απλόχερα στα παιδιά του; Θα μου πείτε, αν όλοι οι γονείς το έκαναν αυτό δεν θα είχαμε τόση δυστυχία στον κόσμο. Και θα έχετε και δίκιο γιατί, αν το καλοσκεφτούμε, τα παιδιά που χορταίνουν τρυφερότητα και στοργή απ’ τους γονείς τους βαδίζουν πιο σταθερά προς την ενηλικίωση και συνεχίζουν την πορεία τους στη ζωή με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αγάπη για τον συνάνθρωπο...

Νιώθουν τη στήριξη των γονιών και αναπτύσσουν υψηλή αυτοπεποίθηση

Στα πρώτα τους βήματα, τα παιδιά μας θέλουν όσο ποτέ τη στήριξη και τη βοήθειά μας για να ανακαλύψουν τον κόσμο αποφεύγοντας όσο γίνεται τις κακοτοπιές. Το ίδιο και στα υπόλοιπα στάδιά της ανάπτυξής τους μέχρι την ενηλικίωση. Όλη αυτή η στοργή και η αγάπη που τους δείχνουμε θα γίνει το καλύτερο δυναμωτικό για τη στιγμή που θα αναλάβουν τα ηνία της ζωής τους ως ενήλικες, γεμάτοι αυτοπεποίθηση και ξέροντας ότι δεν θα είναι ποτέ μόνοι. 

Εισπράττουν αγάπη και δίνουν αγάπη στους άλλους

Τα παιδιά λαχταράνε αγάπη και όσο περισσότερη παίρνουν τόσο περισσότερο αναπτύσσουν την ικανότητα να την ανταποδίδουν και να τη μοιράζουν στους άλλους. Γιατί έτσι λειτουργεί η αγάπη των γονιών: σαν ένα αστείρευτο απόθεμα για να έχουν τα παιδιά να δώσουν με τη σειρά τους στους ανθρώπους που θα βάλουν στη ζωή τους αργότερα και, φυσικά, στη δική τους οικογένεια, όταν κάνουν με το καλό.

Δένονται πολύ με τους γονείς τους και κάνουν δυνατές οικογένειες

Οι δυνατοί οικογενειακοί δεσμοί δεν είναι δεδομένοι για κανέναν, αλλά χτίζονται μέρα με τη μέρα και αγκαλιά με την αγκαλιά. Οι γονείς που χαρίζουν αφειδώς τη στοργή και την τρυφερότητά τους στα παιδιά τους εξασφαλίζουν άρρηκτους δεσμούς και δεμένες οικογένειες. Παράλληλα, δίνουν στα παιδιά ένα ζωντανό παράδειγμα το οποίο θα ακολουθήσουν με τη σειρά τους όταν κάνουν δικά τους παιδιά.

Νιώθουν ασφαλή και μαθαίνουν να μη φοβούνται τίποτα

Η αγκαλιά των γονιών είναι το καταφύγιο των παιδιών από οτιδήποτε τα φοβίζει ή τα αγχώνει. Εκεί νιώθουν σιγουριά και ασφάλεια και ανασυγκροτούν τις δυνάμεις τους για να προσπαθήσουν ξανά και να γυρίσουν νικητές. Μαθαίνουν έτσι, σιγά σιγά, να μη φοβούνται τίποτα γιατί υπάρχει ένα μέρος που τίποτα δεν μπορεί να τους βλάψει και με τον καιρό γίνονται ενήλικες ατρόμητοι και έτοιμοι να κατακτήσουν κάθε κορυφή.

Παίρνουν πολλή στοργή και δεν φοβούνται να εκφράσουν τα συναισθήματά τους

Στη ζωή, για να επικοινωνούμε ουσιαστικά με τους άλλους και να χτίζουμε δυνατές σχέσεις, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ανοίγουμε την καρδιά και να εκφράζουμε τα συναισθήματά μας. Τα παιδιά που μεγαλώνουν σ’ ένα περιβάλλον γεμάτο στοργικές αγκαλιές και εκφράσεις αγάπης, αποκτούν υψηλή ενσυναίσθηση, αλλά και την ικανότητα να επιτρέπουν στους άλλους να κοιτάξουν στην ψυχή τους και να εκτιμήσουν την ομορφιά της.

v