Έκανα πρόταση γάμου στην κοπέλα μου αλλά αγχώθηκα και δεν ξέρω αν θέλω να είμαστε μαζί

Έκανα πρόταση γάμου στην κοπέλα μου αλλά αγχώθηκα και δεν ξέρω αν θέλω να είμαστε μαζί
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Καλημέρα, είμαι σε σχέση εδώ και 1,5 χρόνο. Συγκατοικήσαμε σχεδόν αμέσως – άλλοτε στο σπίτι μου κι άλλοτε στο σπίτι της, με τους γονείς μας. Το περασμένο καλοκαίρι της έκανα πρόταση γάμου για να γίνει πιο επίσημη η σχέση. Στην εβδομάδα πάνω με έπιασε κρίση πανικού και από τότε ζω ένα δράμα. Τα συναισθήματά μου άλλαξαν πάρα πολύ. Δεν μπορώ να νιώσω ερωτευμένος. Αντίθετα, νιώθω χαμένος και κάθε μέρα ξυπνάω και κοιμάμαι με ένα άγχος και ένα βάρος. Για την πρόταση δέχτηκα λίγη πίεση από τους δικούς της – νομίζω πως με τρόμαξε η δέσμευση. Μία θέλω να είμαστε μαζί και μία τρέχω στο σπίτι μου, ζητώντας λίγο χρόνο. Έχασα τον εαυτό μου…

Απάντηση:

Αγαπητέ αναγνώστη,

Χρειάζεστε χρόνο και μάλιστα όχι λίγο, αλλά τόσο όσο θα σας επιτρέψει να κάνετε μια καλή επεξεργασία. 

Είναι υπέροχο που έχετε μια όμορφη σχέση. Για να παραμείνει όμορφη χρειάζεται πολλή φροντίδα. Οι σύντροφοι χρειάζονται διαρκώς τόσο κοινό αποκλειστικά χρόνο όσο και προσωπικό χρόνο ώστε να δουλεύουν τη σχέση αλλά και τον εαυτό τους. 

Ίσως η παρέμβαση τρίτων προσώπων, ακόμη και εάν πρόκειται για σημαντικά και πολύ αγαπητά σας πρόσωπα, δε σας έχει επιτρέψει να ακούσετε την προσωπική σας επιθυμία. Έχετε λοιπόν να δείτε τα όρια που έχετε βάλει στη σχέση σας ώστε να τη διαφυλάξετε. Όπως πολύ σώστε παρατηρείτε όταν δεν υπάρχουν σαφή όρια τότε μπλέκονται τα πράγματα.

Εάν πράγματι νιώθετε ότι χάσατε τον εαυτό σας, μη χάνετε άλλο χρόνο μένοντας μπλεγμένος. Βάλτε μια αρχή και αναζητήστε βοήθεια εφόσον τη χρειάζεστε.

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.  

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v