«Ένιωθα παραμελημένη κι έκανα τον γονιό στα αδέρφια μου»: παιδί πολύτεκνων ξεσπά

«Ένιωθα παραμελημένη κι έκανα τον γονιό στα αδέρφια μου»: παιδί πολύτεκνων ξεσπά

Το λέμε συχνά όσον αφορά τα παιδιά: όσο πιο πολλά τόσο πιο καλά! Γιατί για εμάς τους γονείς δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία από το να παίρνουμε πολλές αγκαλιές και φιλάκια από τα μικρά μας. Αν ρωτούσαμε ωστόσο ένα παιδί από πολύτεκνη οικογένεια πώς νιώθει, θα συμμεριζόταν την άποψή μας; Mια κοπέλα με 13 αδέρφια μοιράζεται πώς είναι να μεγαλώνεις σε μια μεγάλη οικογένεια και προειδοποιεί τους γονείς να το καλοσκεφτούν καθώς εκείνη ένιωθε παραμελημένη.

Η χρήστης του TikTok, γνωστή ως Pearpear, έγινε viral χάρη στα βιντεάκια της, στα οποία μοιράζεται ιστορίες από την μεγάλη οικογένειά της και τα αδέρφια της. Έχει 8 αδερφές και 5 αδερφούς!

Γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια καθολική οικογένεια, η Pearpear σε μια φάρμα σόγιας στο κέντρο του Οχάιο στις ΗΠΑ και λέει ότι η παιδική της ηλικία δεν ήταν ξεχωριστή μόνο του μεγέθους της οικογένειάς της, αλλά και επειδή η μαμά της τους μεγάλωνε μόνη της. Εξήγησε ότι ο μπαμπάς της πέθανε όταν ήταν νέος, πράγμα που σημαίνει ότι πολλά από τα μεγαλύτερα αδέλφια της έπρεπε να αναλάβουν πολλές ευθύνες σε νεαρή ηλικία.

Ενώ λέει ότι είναι εξαιρετικά "ευγνώμων" για την οικογένειά της, η Pearpear προειδοποιεί τους γονείς να το καλοσκεφτούν - θέτοντας ζητήματα όπως το ότι τα παιδιά δεν έχουν αρκετή προσοχή και αναγκάζονται να μεγαλώσουν πολύ γρήγορα. Για παράδειγμα, τα μεγαλύτερα αδέλφια της κατέληξαν να κάνουν το γονιό στα μικρότερα.

«Ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθείτε, δεν υπάρχει απολύτως κανένας τρόπος να μοιράσετε ισότιμα την προσοχή στα παιδιά σας. Όταν ήμουν έφηβη ξεσπούσα γιατί ένιωθα παραμελημένη και το μόνο που ήθελα ήταν προσοχή» δήλωσε, ενώ συνέχισε λέγοντας «Οι μεγαλύτερες αδερφές μου με μεγάλωσαν. Μου έφτιαχναν το κολατσιό μου, φρόντιζαν να βουρτσίζω τα δόντια μου και με πηγαινοέφερναν στο σχολείο- τα παιδιά δεν πρέπει να αναγκάζονται να μεγαλώσουν έτσι ακριβώς επειδή εμείς αποφασίσαμε να κάνουμε πολλά παιδιά».

Και η ίδια όμως μπήκε στον ρόλο του γονέα για να φροντίσει τα μικρότερα αδέρφια της. Η ιστορία της άγγιξε πολλούς χρήστες, οι οποίοι έσπευσαν να πάρουν το μέρος της.

Πηγή: thesun.co.uk

v