Γλυκά Νερά: οι δύο οικογένειες θέλουν να φροντίσουν από κοινού τη μικρή Λυδία

Γλυκά Νερά: οι δύο οικογένειες θέλουν να φροντίσουν από κοινού τη μικρή Λυδία

Την ώρα που δολοφόνος της Καρολάιν καταθέτει την απολογία του, ένα μείζον θέμα που τρέχει είναι τι θα γίνει με το παιδί των δύο τραγικών συζύγων. Το θετικό είναι πως οι παππούδες έχουν καλές σχέσεις και δεν αποκλείουν τη συνεπιμέλεια, πάντα με βασικό γνώμονα το καλύτερο για τη μικρή Λυδία.

Δύο εισαγγελείς ανηλίκων υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου έχουν αναλάβει το ζήτημα της επιμέλειας της μικρής Λυδίας, της 11 μηνών κόρης της 20χρονη Καρολάιν που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν διαβιβαστεί οι απαραίτητες παραγγελίες στους αρμόδιους κοινωνικούς λειτουργούς προκειμένου να έρθουν σε επαφή και με τα δύο οικογενειακά περιβάλλοντα και να συντάξουν τις εκθέσεις τους, που θα αποτελέσουν τη βάση των δεδομένων για την κρίσιμη απόφαση της επιμέλειας της μικρούλας.

Όπως έχουν δηλώσει, οι δικηγόροι και των δυο πλευρών, υπάρχει συνεννόηση μεταξύ των δύο οικογενειών και από την πλευρά της Εισαγγελίας αναμένεται να γίνουν όλα το συντομότερο δυνατόν και με γνώμονα το συμφέρον του παιδιού.

Νωρίτερα σήμερα ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν Θανάσης Χαρμάνης δήλωσε:

«Καταθέσαμε δήλωση πολιτικής αγωγής εκπροσωπώντας την οικογένεια της Καρολάιν. Για ευνόητους λόγους η μητέρα δεν μπορούσε να έρθει, στην κατάσταση που είναι και η δήλωση έγινε με εξουσιοδότηση. Αντιλαμβάνεστε τη θέση της μητέρας που αγκάλιαζε τα χέρια που έκοψαν την ανάσα της κόρης της. Θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με την οικογένειά του δράστη. Η μητέρα της Καρολάιν μου είπε ότι έχουν καλές σχέσεις με την οικογένειά του κατηγορούμενου και είναι σε συνεννόηση. Η μητέρα της Καρολάιν υποστηρίζεται από προσωπικό, η οικονομική της κατάσταση είναι καλή. Η Αλόννησος είναι εξαιρετικό περιβάλλον για να μεγαλώσει προσωρινά το παιδί.»

Πηγή: iefimerida.gr
v