«Ο κόσμος ανάποδα» από την ομάδα Κοπέρνικος - μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά

«Ο κόσμος ανάποδα» από την ομάδα Κοπέρνικος - μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά

Η καλλιτεχνική ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ (www.kopernikos.gr) βάζει και φέτος τα καλοκαιρινά της και έρχεται να ξορκίσει όλα όσα ζήσαμε τους τελευταίους μήνες με μια νέα, δροσερή παράσταση γεμάτη χιούμορ, μουσική, τραγούδι και πολλές - πολλές ανατροπές, ερμηνευμένη από 9μελή θίασο αποτελούμενο από ηθοποιούς, μουσικούς και τραγουδιστές.

Πρόκειται για μία παράσταση με θεατρικά και μουσικά μέρη, με τους θεατές να καλούνται να πάρουν μέρος και να παρακολουθήσουν ταυτόχρονα δυο ιστορίες που εκτυλίσσονται μπροστά τους - μια μουσική και μια θεατρική - που άλλοτε συναντιούνται και άλλοτε διαχωρίζονται.

Από την παράσταση δεν λείπει το κέφι η δράση αλλά και η διάδραση, αφού, σε αρκετά σημεία, τα ίδια τα παιδιά – και οι μεγάλοι - καλούνται να συμμετάσχουν ενεργά στο πανδαιμόνιο που εκτυλίσσεται επί σκηνής, προτείνοντας, στηρίζοντας, απαντώντας σε ερωτήσεις και συμβουλεύοντας τους ήρωες της ιστορίας: την «αφελή» αλλά ενθουσιώδη Ορτανσία και τον «ξερόλα» και ανταγωνιστικό Υάκινθο.

Την ιδέα, τα κείμενα και τις μουσικές υπογράφουν οι πολυβραβευμένοι συγγραφείς και τραγουδοποιοί  Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη (γνωστοί για τις επιτυχημένες παιδικές παραστάσεις τους: «Απαγορεύεται η Μουσική», «Δυο Ξεροκέφαλες κουτάλες», «Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό κουτί των ήχων», «Ένα ξωτικό στην πόρτα μου», «Σβήσε το φως» κ.α. )

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

“Η συναυλία ξεκινά και η Ορτανσία συναντάει –επιτέλους- και πάλι τον αγαπημένο φίλο της Υάκινθο. Μαζί ξεκινούν ένα μεγάλο ταξίδι στα πιο γνωστά παραμύθια του κόσμου, τα οποία και αφηγούνται στα παιδιά με τον πιο ανατρεπτικό και αστείο τρόπο! Κι έτσι, η Κοκκινοσκουφίτσα γίνεται φίλη με τη Μάγισσα Σκουποξυλάνθη, ο Μπομπ ο Χαμαιλέοντας κρύβεται στη φασολιά του Τζακ, η ωραία Κοιμωμένη ερωτεύεται τον  κύριο Γρουσουζέλο, ενώ οι αδίστακτοι Πειρατές της Τσιχλόφουσκας κυνηγάνε τη φάλαινα Φαρφάλα, αλλά και τα τρία γουρουνάκια!”

 Στην παράσταση θα ακουστούν γνωστά τραγούδια της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, τόσο από τον αγαπημένο δίσκο: «Ο Κόσμος Ανάποδα» όσο και από τους υπόλοιπους: «Απαγορεύεται η μουσική», «Μίλα και Σουτ» και το ολοκαίνουργιο «Σβήσε το φως».

*Οι παραστάσεις διεξάγονται λαμβάνοντας υπόψη όλους τους περιορισμούς για την προστασία της Δημόσιας υγείας και τηρούνται όλες οι οδηγίες  και τα πρωτόκολλα για της ασφαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων

** Η παράσταση στο Ανοιχτό Θέατρο Γκράβας πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ΟΠΑΝΔΑ στο πλαίσιο του προγράμματος «Ο Δήμος Αθηναίων στηρίζει τον πολιτισμό»

*** Οι παραστάσεις στο Θέατρο Ρεματιάς πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Χαλανδρίου

Συντελεστές:

Κείμενο - Στίχοι:

Έμη Σίνη

Μουσική – Ενορχήστρωση:

Άγγελος Αγγέλου

Ορτανσία: Έμη Σίνη

Υάκινθος: Ελισσαίος Βλάχος

Τραγουδούν:

Τίμος Δασκαλόπουλος, Μαρία Παπαγεωργίου, Παντελής Ραβδάς

Μουσικοί:

Άγγελος Αγγέλου: μπάσο, Μαρίνος Γαλατσινός: Κλαρινέτο, φλάουτο, Νίκος Παπαναστασίου: Ακορντεόν, Αλέξης Κωτσόπουλος: Κιθάρα, Τρομπόνι, Βιολοντσέλο

Ηχοληψία:

Κυριάκος Νικολόπουλος

Οργάνωση παραγωγής: Μαρία Ξυδάκη, ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ

Παραγωγή: Άγγελος Αγγέλου, ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ

Παραστάσεις

Παρασκευή 2 Ιουλίου: Ανοιχτό Θέατρο Γκράβας, Ταϋγετου 6ο, Αθήνα

 

Τρίτη 6 Ιουλίου: Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης "Δ. ΚΙΝΤΗΣ", Γαρδίκη & Σμόλικα, Ηλιούπολη

Κυριακή 11 Ιουλίου: Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Χαλάνδρι (χώρος στάθμευσης: απέναντι από την είσοδο του θεάτρου στον πεζόδρομο του Προφ. Ηλία)

Δευτέρα 12 Ιουλίου:  Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Χαλάνδρι (χώρος στάθμευσης: απέναντι από την είσοδο του θεάτρου στον πεζόδρομο του Προφ. Ηλία)

Τιμές εισιτηρίων:

10 ευρώ (early bird – έγκαιρη προπώληση)

12 ευρώ (γενική είσοδος)

Προπώληση Εισιτηρίων στο www.viva.gr

Διάρκεια: 60 λεπτά

Ηλικίες: 4-10 ετών

Ώρα Έναρξης: 20:30

Βρείτε την ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ

www.kopernikos.gr

https://www.facebook.com/omadakopernikos/

https://www.youtube.com/user/omadakopernikos

https://www.instagram.com/omadakopernikos/

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v