Γλυκά Νερά: Στους γονείς της Καρολάιν η επιμέλεια της μικρής Λυδίας

Γλυκά Νερά: Στους γονείς της Καρολάιν η επιμέλεια της μικρής Λυδίας

Tις τελευταίες μέρες έχει απασχολήσει πολύ το ζήτημα της επιμέλειας της μικρής Λυδίας που έχασε άδικα την μαμά της από τα χέρια του πατέρα της. Σήμερα, γνωστοποιήθηκε ότι ανατέθηκε προσωρινά η επιμέλεια στην οικογένεια της Καρολάιν, ενώ αφαιρέθηκε η γονική μέριμνα από τον συζυγοκτόνο.

Συγκεκριμένα, η Εισαγγελία Ανηλίκων αποφάσισε την προσωρινή ανάθεση της επιμέλειας στη μητέρα της Καρολάιν και την προσωρινή εν όλω αφαίρεση της γονικής μέριμνας από τον πιλότο.

Οι γονείς του συζυγοκτόνου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου είχαν ζητήσει να μοιραστεί η επιμέλεια μεταξύ εκείνων και της μητέρας της Καρολάιν. Τον χειμώνα δηλαδή το παιδί να μένει στην Αθήνα και τους καλοκαιρινούς μήνες στην Αλόννησο, αίτημα που δεν έγινε δεκτό. Αντί αυτού σύμφωνα την εισαγγελική διάταξη έχουν το δικαίωμα να επισκέπτονται τη μικρή Λυδία 5 ημέρες το μήνα στον τόπο όπου διαμένει, δηλαδή την Αλόννησο, μεταξύ των ωρών 10 το πρωί με 2 το μεσημέρι.

Αντίγραφα του φακέλου διαβιβάζονται στην Εισαγγελία Βόλου η οποία θα έχει την εποπτεία της τακτικής παρακολούθησης της υπόθεσης.

Η απόφαση έχει προσωρινή ισχύ έως ότου αποφασίζουν τα αστικά δικαστήρια. Εντός 30 ημερών προβλέπεται να εισαχθεί η υπόθεση σε ακροατήριο, είτε μετά από προσφυγές που ενδεχομένως να προσφύγουν οι δύο οικογένειες, είτε αυτεπαγγέλτως από την εισαγγελία ανηλίκων.

Η απόφαση ελήφθη με γνώμονα τη διασφάλιση της ομαλής σωματικής και ψυχολογικής διάπλασης του παιδιού.

Πηγή: iefimerida.gr 

v