Oρθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας: Όσοι δεν εμβολιάζονται είναι αμαρτωλοί

Oρθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας: Όσοι δεν εμβολιάζονται είναι αμαρτωλοί

Καθώς η Ρωσία διανύει μια  δύσκολη περίοδο με πολλά νέα κρούσματα και θανάτους, η ανάγκη για τον άμεσο εμβολιασμό των πολιτών γίνεται πιο επιτακτική από ποτέ. Μάλιστα, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας που θεωρείται πανίσχυρη, τάχθηκε υπέρ των εμβολίων, διαμηνύοντας ότι όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού είναι αμαρτωλοί και θα πρέπει να μετανοούν μέχρι το τέλος της ζωής τους.

Η Ρωσική Εκκλησία κάλεσε όλους τους πιστούς να εμβολιαστούν. Τη Δευτέρα η χώρα ανακοίνωσε 24.353 νέα κρούσματα, ενώ 654 άτομα πέθαναν από τις επιπλοκές του κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο.

Ο Μητροπολίτης Ιλαρίων, επικεφαλής του τμήματος εξωτερικών εκκλησιαστικών υποθέσεων του Πατριαρχείου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν διαπράττουν αμαρτία για την οποία θα πρέπει να μετανοούν για όλη τους τη ζωή.

Συγκεκριμένα δήλωσε «Βλέπω καθημερινά περιπτώσεις όπου άτομα επισκέπτονται ιερείς με στόχο να εξομολογηθούν ότι οι ίδιοι ή δικοί τους άνθρωποι αρνήθηκαν να εμβολιαστούν και χωρίς να το θέλουν, προκάλεσαν τον θάνατο κάποιου. Η αμαρτία είναι ότι σκέφτεται κάποιος τον εαυτό του κι όχι τον άλλον».

Πηγή: protothema.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v