Ο γιος μου έχει 2 ονόματα όμως η πεθερά μου τον φωνάζει με αυτό που δεν είναι του πατέρα μου

Ο γιος μου έχει 2 ονόματα όμως η πεθερά μου τον φωνάζει με αυτό που δεν είναι του πατέρα μου
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Καλησπέρα σας. Έχουμε με τον σύζυγό μου ένα γιο 1.5 έτους και έχουμε αποφασίσει από κοινού να τον ονομάσουμε το όνομα του πατέρα μου και το όνομα από το τάμα που είχαμε κάνει και οι δύο. Ο σύζυγος ήταν ξανά παντρεμένος και έχει ένα γιο που κατά τύχη έχει το ίδιο όνομα με το πρώτο όνομα του γιου μας. Είπαμε να τον φωνάζουμε και με τα 2 ονόματα, ωστόσο η οικογένεια του συζύγου τον φωνάζει με το δεύτερο και δεν μ’ αρέσει γιατί δεν ακούγεται το όνομα του πατέρα μου.

Ειδικά η πεθερά μου τον φωνάζει έτσι με το δεύτερο όνομα για να τον ξεχωρίζει από τον άλλο εγγονό, ενώ μπορεί τον δικό μου να τον φωνάζει και με τα δύο του ονόματα. Έχουμε πει ότι δεν μας αρέσει αυτό που κάνει και δεν το σέβεται.

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Η ονοματοδοσία είναι μια απόφαση που μπορεί να φέρει διάφορες διαφωνίες ή και δυσκολίες είτε ανάμεσα στο ζευγάρι είτε ανάμεσα στις οικογένειες καταγωγής. Χρειάζονται καλά και σταθερά όρια ώστε να μπορέσει η απόφαση του ζευγαριού να ακουστεί ακόμη και εάν κάποιος δε συμφωνεί με αυτήν.

Είναι σημαντικό πως εσείς απευθύνεστε στον γιο σας. Εάν εσείς τον αποκαλείτε και με τα δύο του ονόματα και αυτό πρακτικά σας εξυπηρετεί, τότε έχει λιγότερη σημασία ποιο όνομα επιλέγει οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο. 

Οι φίλοι του μπορεί να επιλέξουν πως θα τον προσφωνούν, με το ένα ή τα δύο του ονόματα, με ένα συνδυασμό ή ένα δικό τους! Οι δάσκαλοι του, οι συμμαθητές του, οι άνθρωποι που θα συναντά κατά το μεγάλωμα του, μπορούν να επιλέξουν κάποιο από τα ονόματα του. Επιλέξατε τα ονόματα αυτά καθώς συμβόλιζαν και τα δύο κάτι πολύτιμο δικό σας. Ας γίνει αυτή η ονοματοδοσία αφορμή για χαρά, για ένωση κι όχι για απόσταση.

Βεβαίως, με τον τρόπο σας συνεχίζετε σταθερά να υποστηρίζετε την προτίμηση σας με εμπιστοσύνη όμως πως όλα είναι για καλό.

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v