Το πρώτο καλοκαίρι με το μωρό μου ήταν το πιο δύσκολο της ζωής μου

Το πρώτο καλοκαίρι με το μωρό μου ήταν το πιο δύσκολο της ζωής μου

Χαρά, ενθουσιασμός και πολύ άγχος. Αυτά τα τρία συναισθήματα περιγράφουν με απόλυτη ακρίβεια το πώς πέρασα το πρώτο καλοκαίρι με το μωρό μου.Ήταν μια καινούρια εμπειρία, υπέροχη αλλά και με αρκετή ανασφάλεια. Παρόλο που έζησα μοναδικές στιγμές με την κόρη μου, όλα μου φαίνονταν... βουνό και αγχωνόμουν με το παραμικρό.

Το πιο ζεστό καλοκαίρι που έχω ζήσει

Καταρχάς ήταν ίσως το πιο ζεστό καλοκαίρι που έχω ζήσει ποτέ μου. Κάθε μέρα είχε καύσωνα και ανησυχούσα μην πάθει θερμοπληξία η μικρή. Μη μείνει λίγο παραπάνω στο αυτοκίνητο, μη σκεπάσω το καροτσάκι της με κάτι που δεν πρέπει ή δεν τη ντύσω με ελαφρά ρούχα.

Μιας και τα μωρά είναι πολύ ευαίσθητα στον ήλιο, οι ώρες που μπορούσαμε να βγούμε έξω ήταν πολύ συγκεκριμένες, γεγονός που με περιόριζε στο να κάνω τις εξωτερικές δουλειές μου. Από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το μεσημέρι μέναμε στο σπίτι κι αν ήταν απαραίτητο να βγούμε, έπρεπε να της φορέσω καπέλο - κάτι που δεν ήθελε με τίποτα!

Ανησυχούσα πολύ για τον ήλιο

Στην κόρη μου αρέσει πάρα πολύ ο ήλιος - ειδικά στην παραλία μπορεί να κάτσει με τις ώρες να παίζει με την άμμο και να χαζεύει το νερό. Τα παιδιά ωστόσο, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στον ήλιο, πόσο μάλλον η μικρή μου που έχει και ανοιχτό δέρμα! Αυτό μου δημιούργησε μια μεγάλη ανασφάλεια και έψαξα πολύ για να βρω την κατάλληλη αντηλιακή προστασία. 

Το La Roche Posay Αnthelios Dermo-Pediatrics Baby LotionSPF50+ είναι ένα δερματολογικό προϊόν αντιηλιακής προστασίας για μωρά, το οποίο παρέχει υψηλή προστασία ευρέος φάσματος για το ευαίσθητο βρεφικό δέρμα. Όχι μόνο ενυδατώνει, αλλά καταπραΰνει κιόλας το ταλαιπωρημένο από τον ήλιο δερματάκι τους. Της έβαζα κάθε 20 λεπτά μια μεγάλη ποσότητα αποφεύγοντας τα μάτια και το πρόσωπό της, χωρίς να ανησυχώ μήπως το παρακάνω, καθώς ήξερα ότι το συγκεκριμένο προϊόν έχει περάσει από δερματολογικό και παιδιατρικό έλεγχο. 

Κεφάλαιο... κουνούπια

Εξίσου αγχωνόμουν και με τα κουνούπια! Επειδή δεν είχαμε κλιματιστικό, έπρεπε να βρω τρόπους να προστατέψω τη μικρή, αφού τα παράθυρα του σπιτιού έμεναν αναγκαστικά ανοιχτά. Τις πρωινές ώρες το πρόβλημα δεν ήταν τόσο έντονο όσο τις απογευματινές. Έπρεπε να της φοράω μακριά ρούχα από λεπτό ύφασμα ώστε να κρατήσω τα κουνούπια μακριά από το ευαίσθητο δερματάκι της!

Εξυπακούεται ότι αγοράσαμε προϊόντα για ερεθισμούς και τσιμπήματα. Στις βόλτες μας αποφεύγαμε τα μέρη με κουνούπια και σκνίπες και είχα πάντα μαζί μου κουνουπιέρα για το καρότσι και φυσικά για την κούνια, ώστε να μπορεί να κοιμηθεί ήρεμα. 

Αν εξαιρέσουμε όμως όλα αυτά υπήρχαν και στιγμές που δεν θα τις άλλαζα για τίποτα στον κόσμο. Τα πλατσουρίσματα της στο νερό, οι πρώτες μας οικογενειακές φωτογραφίες, το γέλιο της με τα παιχνίδια που κάναμε στην άμμο.

Επειδή καλείσαι πρώτα απ' όλα να σκεφτείς την ασφάλεια του μωρού σου, το πρώτο καλοκαίρι δεν είναι ποτέ εύκολο και συνοδεύεται από πολύ άγχος. Αν όμως παραμερίσουμε για λίγο αυτούς τους φόβους και προετοιμαστούμε κατάλληλα και με τα απαραίτητα "εργαλεία" τότε θα συνειδητοποιήσουμε πόσο υπέροχο είναι. 

Ναι, οι διακοπές πριν τα παιδιά μπορεί να ήταν πιο ξεκούραστες και ανέμελες, όμως, δεν συγκρίνονται με τις πανέμορφες αναμνήσεις που χτίζουμε!

v