Είναι επίσημο: κάθε γονιός περνάει 10 χρόνια από τη ζωή του εξαντλημένος

Είναι επίσημο: κάθε γονιός περνάει 10 χρόνια από τη ζωή του εξαντλημένος

Δεν είναι μυστικό ότι το να είσαι γονιός είναι εξαιρετικά δύσκολο. Οι απανωτές υποχρεώσεις, η έλλειψη ύπνου και η μόνιμη κούραση μας εξαντλεί ψυχικά και σωματικά. Μάλιστα, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη κάθε γονιός περνάει τουλάχιστον 10 χρόνια της ζωής του σε πλήρη εξάντληση!

Μια έρευνα σε 2.000 Αμερικανούς γονείς άνω των 30 ετών αποκάλυψε ότι η προσοχή τους αποσπάται τόσο πολύ που χάνουν 36 λεπτά της ημέρας με το να μην ξέρουν που πατάνε και πού βρίσκονται! Έξι στους δέκα παραδέχτηκαν ακόμη ότι δεν κοιμούνται αρκετά, έχουν χαμηλή ενέργεια, δεν μένουν ενυδατωμένοι (44%), χάνουν γεύματα (33%), ξεχνούμε μέχρι και γενέθλια (28%).

Δύο στους πέντε γονείς θυμούνται ποια μέρα της εβδομάδας έχουμε χάρη στις δραστηριότητες των παιδιών. Οι ερωτηθέντες επίσης, δήλωσαν ότι αισθάνονται πιο ενεργοί στις 11 π.μ. όμως αρχίζουν και τα... φτύνουν μόλις 3 ώρες αργότερα. Τα 2/3 ακόμη ισχυρίστηκαν ότι νιώθουν εξαντλημένοι μετά τις 2 το μεσημέρι καθημερινά.

Απ' ότι φάνηκε από την έρευνα η Δευτέρα είναι η χειρότερη μέρα των γονιών γιατί μοιάζει σαν να μην τελειώνει ποτέ!

Προκειμένου να έχουν περισσότερη ενέργεια οι μισοί από τους ερωτηθέντες στρέφονται στον καφέ, ενώ έξι στους δέκα αισθάνονται ότι δεν θα νιώσουν ποτέ ξανά πλήρως ξεκούραστοι.

Σχεδόν τα 2/3 (64%)  προσθέτουν ότι θα μπορούσαν να ισορροπήσουν μεταξύ δουλειάς και του να είναι γονείς εάν είχαν περισσότερη ενέργεια. Εάν ήταν πιο ξεκούραστοι και η προσοχή τους δεν αποσπόταν τόσο εύκολα ο μέσος γονέας θα έδινε προτεραιότητα στο να διασκεδάσει με την οικογένειά του (53%) και να ακολουθούν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής (49%). Το 46% ακόμη δήλωσε ότι θα είχε χόμπι και θα έκανε πολλές δραστηριότητες.

Πηγή: studyfinds.org

 

v