Υπόθεση 19χρονης: χειροπέδες για βιασμό στον πατέρα και μαστρωπεία στον σύντροφο

Υπόθεση 19χρονης: χειροπέδες για βιασμό στον πατέρα και μαστρωπεία στον σύντροφο

Σοκ έχει προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία η υπόθεση της 19χρονης από την Ηλιούπολη που εξέδιδε επί σειρά μηνών ο αστυνομικός σύντροφός της, στον οποίο κατέφυγε πρόσφατα για να γλυτώσει από τον πατέρα της, που την βίαζε αδιάκοπα από τα 11 της χρόνια.

Η νεαρή κοπέλα κατάφερε να δραπετεύσει από το σπίτι του 39χρονου αστυνομικού το απόγευμα του Σαββάτου. Αμέσως, κατευθύνθηκε σε κατάστημα εστίασης της περιοχής όπου ζήτησε τη βοήθεια μιας υπαλλήλου. Κατόπιν οδηγήθηκε στο ΑΤ Ηλιούπολης όπου κατέθεσε την καταγγελία της πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» για την απαραίτητη ιατροδικαστική εξέταση. 

Στις Αρχές η 19χρονη διηγήθηκε όλα όσα είχε ζήσει από τα 11 της χρόνια δίπλα στον πατέρα της που την κακοποιούσε σεξουαλικά, αλλά και όσα έζησε δίπλα στον σύντροφό της τους τελευταίους μήνες. Ο 39χρονος αστυνομικός την κρατούσε όμηρο των αρρωστημένων ορέξεών του, την κρατούσε φυλακισμένη στο σπίτι του με βία και απειλές και την εξέδιδε συστηματικά.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του 54χρονου πατέρα και του 39χρονου άνδρα, ο οποίος βρισκόταν ήδη σε διαθεσιμότητα για άλλες παραβάσεις, ενώ αναζητείται και ένα τρίτο πρόσωπο που φέρεται να λειτουργούσε ως συνεργός του. Σε βάρος των δύο ανδρών, που αρνούνται τις κατηγορίες, ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνολικά 14 κακουργήματα και πλημμελήματα, ανάμεσά τους η εμπορία ανθρώπου και ο βιασμός κατά συρροή.

Στο μεταξύ, οι συνήγοροι της 19χρονης, που βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου έξω απ’ το κτίριο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, κατήγγειλαν ότι για 12 ώρες έδινε κατάθεση στις Αρχές χωρίς παρουσία δικηγόρου. Απαντώντας στην ανακοίνωση της αστυνομίας, με ανάρτησή του στο Facebook, ο δικηγόρος της κοπέλας Γιάννης Μυκονιάτης ανέφερε ότι «προφανώς και δεν αναφέρουν πως η κοπέλα είχε εμφανιστεί ώρες πριν στο ΑΤ Ηλιούπολης με πρόθεση να καταθέσει μήνυση και ως εκ τούτου να δηλώσει παράσταση για υποστήριξη της κατηγορίας, και άρα να παρίσταται μετά συνηγόρου σε κάθε στάδιο της διαδικασίας, και με αποκλειστικά δική τους ευθύνη δεν έλαβαν την κατάθεσή της αλλά τη μετέφεραν στο Εσωτερικών Υποθέσεων».

Πηγή: iefimerida.gr
v