Κ. Μητσοτάκης: Μόνο εμβολιασμένοι στους κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης

Κ. Μητσοτάκης: Μόνο εμβολιασμένοι στους κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης

Στο σημερινό διάγγελμα ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε υγειονομικούς υπαλλήλους τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα, ενώ αναφέρθηκε και στο άνοιγμα των κλειστών χώρων των καταστημάτων αποκλειστικά για εμβολιασμένους.

Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, στους κλειστούς χώρους σε εστίαση και διασκέδαση θα μπορούν να εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι, ενώ ανακοίνωσε ότι προχωρά ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους εργαζόμενους σε γηροκομεία και νοσοκομεία.

Ακόμη, τόνισε ότι δυο σκιές εμποδίζουν την οριστική έξοδό μας από τη δοκιμασία της πανδημίας, η μετάλλαξη Δέλτα και το ποσοστό των ανεμβολίαστων συμπολιτών μας. Καθώς οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι είτε θα εμβολιαστούμε είτε θα νοσήσουμε, η λύση είναι μία.

«Η χώρα δεν θα ξανακλείσει από τη στάση ορισμένων. Θα δώσει ελευθερία στους πολλούς. Και προστασία σε όλους. Γιατί δεν κινδυνεύει η Ελλάδα, αλλά οι ανεμβολίαστοι Έλληνες» σημείωσε και προχώρησε στην ανακοίνωση των παρακάτω μέτρων:

  • Καθίσταται υποχρεωτικός ο άμεσος εμβολιασμός σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Όσοι δεν το πράξουν θα τεθούν σε αναστολή εργασίας από την 16η Αυγούστου και μετά.
  • Από την 1η Σεπτεμβρίου, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα ισχύσει και για τους υγειονομικούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
  • Ειδική πρόνοια για τις ένοπλες δυνάμεις. Οι στρατιωτικοί και φαντάροι θα έχουν τη δυνατότητα αλλά και κίνητρα για να εμβολιάζονται μέσα στις μονάδες τους.
  • Από την Παρασκευή έως τέλη Αυγούστου όλοι οι κλειστοί χώροι εστίασης και διασκέδασης, σινεμά και θέατρα θα λειτουργούν αποκλειστικά με εμβολιασμένους και με αυξημένο αλλά προκαθορισμένο αριθμό πελατών. Θα λειτουργεί και η ψηφιακή εφαρμογή που θα πιστοποιεί αν ο πολίτης έχει εμβολιαστεί.
  • Όλο το καλοκαίρι η ψυχαγωγία είτε σε κλειστούς είτε σε ανοιχτούς χώρους, θα αφορά μόνο σε καθήμενους και όχι σε όρθιους για να μην ευνοείται η μετάδοση του ιού.
  • Τα καταστήματα θα έχουν τη δυνατότητα περισσότερων τραπεζοκαθισμάτων και οι έλεγχοι θα είναι πολύ αυστηροί.

Πηγή: euro2day.gr

v