Ευαισθησία, ενσυναίσθηση, τρυφερότητα: τι σημαίνει να μεγαλώνεις ένα καρκινάκι

Ευαισθησία, ενσυναίσθηση, τρυφερότητα: τι σημαίνει να μεγαλώνεις ένα καρκινάκι

Μήπως το μικρό σου γεννήθηκε μεταξύ 21 Ιουνίου και 22 Ιουλίου; Αν ναι, ήρθε η στιγμή να μάθεις τα πάντα για το γλυκό και ευαίσθητο καρκινάκι σου - όλες του τις χάρες και τα... χούγια αλλά κυρίως τους λόγους, για τους οποίους πρέπει να νιώθεις περήφανη που μεγαλώνεις αυτό το πλάσμα.

Σας λατρεύει

Η οικογένεια είναι εξαιρετικά σημαντική για τα μικρά καρκινάκια, τα οποία τείνουν να είναι πιο προσκολλημένα στους γονείς και ειδικά στις μητέρες τους. Επειδή είναι ήσυχα και ντροπαλά, μπορεί να δυσκολευτούν να ανοιχτούν σε νέους ανθρώπους. Αφιερώστε επιπλέον χρόνο, λοιπόν, για να βοηθήσετε το καρκινάκι σας να νιώσει άνετα να εξωτερικεύει τα συναισθήματά του και ενθαρρύνετε την κοινωνικοποίησή του.

Είναι τρυφερό

Οι καρκίνοι έχουν έμφυτη την τρυφερότητα, την ευαισθησία μέσα τους και την ενσυναίσθηση. Τους βγαίνει στοργή με ανθρώπους που νιώθουν δικούς τους. Αγαπούν... να αγαπούν και να αγαπιούνται, και δεδομένου ότι μπορούν είναι ακαταμάχητα γλυκοί, δεν είναι δύσκολο να το πετύχουν. Ενθαρρύνετε αυτή τους την πλευρά με επαίνους και μέσα από το παιχνίδι.

Φύσει αισιόδοξο και χαμογελαστό

Φύσει αισιόδοξοι και χαμογελαστοί, οι μικροί καρκίνοι σου φτιάχνουν τη διάθεση και μόνο που υπάρχουν στο ίδιο δωμάτιο με σένα. Μια αγκαλιά και ένα μελωδικό «σ' αγαπάω μανούλα» εξαφανίζουν κούραση και προβλήματα στο λεπτό.

Μεγάλη αγάπη του... το φαΐ

Πιθανότατα δεν θα είχατε ποτέ πρόβλημα με το φαγητό - τα καρκινάκια είναι μεγάλοι λιχούδηδες και λατρεύουν να τρώνε. Απολαμβάνουν τόσο να σας βλέπουν να ετοιμάζετε το φαγητό, όσο και όταν κάθεστε όλοι μαζί γύρω απ' το οικογενειακό τραπέζι. 

Είναι αγύριστο κεφάλι

Οι καρκίνοι είναι αγύριστα κεφάλια και δεν πρόκειται να αλλάξουν γνώμη εύκολα. Μάλιστα μάλλον προσπαθούν να επιβάλλουν τη δική τους, ήδη από τα μικράτα τους. Επειδή είναι ιδιαίτερα διαισθητικοί και επιφυλακτικοί από τη φύση τους, παρατηρούν και θυμούνται τα πάντα.

Είναι εύκολο παιδί

Παρά την κυκλοθυμία τους, είναι από τα ευκολότερα παιδιά. Σπάνια θα μπει σε μπελάδες ή θα τους προκαλέσει. Τα καρκινάκια έχουν την τάση να δημιουργούν φανταστικούς φίλους και έχουν επίσης τη δυνατότητα να παίζουν μόνα τους για ώρες. 

v