Οι καλύτερες παραλίες για οικογένειες στη Νότια Στερεά Ελλάδα

Οι καλύτερες παραλίες για οικογένειες στη Νότια Στερεά Ελλάδα

Πολύ μακριά από τα πολύβουα νησιά μας και μόλις απέναντι από τα πολυσύχναστα παράλια της Βόρειας Πελοποννήσου, βρίσκεται μια ακτογραμμή γεμάτη πανέμορφες και ήσυχες παραλίες όπου μπορούμε να απολαύσουμε το μπάνιο μας με τα παιδιά είτε αυθημερόν είτε στο πλαίσιο μιας ολιγοήμερης απόδρασης. Ορίστε, λοιπόν, οι καλύτερες παραλίες για οικογένειες σε Βοιωτία, Φωκίδα και Νότια Αιτωλοακαρνανία.

Καλαμάκι

Μπαίνοντας στο νομό Βοιωτίας, λίγα χιλιόμετρα πριν την Αλυκή, βρίσκεται ένας πολύ μικρός οικισμός, χτισμένος μπροστά σε μια πεντακάθαρη, ήρεμη παραλία με χαλικώδη αμμουδιά, καταγάλανα νερά και σκιερά αρμυρίκια παραταγμένα μπροστά στο κύμα. Το Καλαμάκι δεν είναι η πιο δημοφιλής παραλία της περιοχής, είναι όμως μια από τις πιο ήρεμες, ό,τι πρέπει για να απολαύσετε το μπάνιο με όλη την οικογένεια.

Σαράντη

Όχι πολύ μακριά από τη Θήβα, συναντάμε έναν πανέμορφο κολπίσκο με μια μεγάλη χαλικώδη παραλία και μια μικρότερη, αμμώδη στην ανατολική πλευρά. Η παραλία Σαράντη είναι ένας μικρός συνοικισμός με μια ολοζώντανη παραλιακή οδό, με ψαροταβέρνες και καφέ μπροστά στο κύμα, ενώ στην άκρη της έχει κι ένα πολύ ήσυχο κάμπινγκ για τους λάτρεις των χαλαρών διακοπών στη φύση.

Άγιος Ισίδωρος

Λίγο μετά την Αντίκυρα, βρίσκεται ο Άγιος Ισίδωρος, ένας παραλιακός οικισμός που πήρε το όινομά του απ’ το ομώνυμο εκκλησάκι επάνω στον λόφο. Η πρόσβαση στην καταγάλανη, βοτσαλώδη παραλία του Αγ. Ισιδώρου είναι πανεύκολη, ενώ διαθέτει όλα όσα χρειάζεται μια οικογένεια για να μην ξεμείνει από προμήθειες, αλλά και για να απολαύσει καλό φαγητό δίπλα στο κύμα μετά το μπάνιο της.

Άγιος Βασίλειος

Ανάμεσα στο Γαλαξίδι και την Ερατεινή, υπάρχει μια σχετικά απόμερη, αλλά προσβάσιμη παραλία με βαθυγάλανα πεντακάθαρα νερά και ψιλό βοτσαλάκι, ο κολπίσκος του Αγίου Βασιλείου. Είναι ότι πρέπει για όσους θέλουν να απολαύσουν το μπάνιο με τα παιδιά χωρίς την επιπλέον βαβούρα. Η ηρεμία της τοποθεσίας, άλλωστε, είναι και ο λόγος που πολλοί αράζουν εκεί με τα τροχόσπιτά τους.

Μαραθιάς

Διασχίζοντας τη Φωκίδα προς τη Ναύπακτο, συναντάμε ένα απ’ τα πιο γνωστά ψαροχώρια της περιοχής, τον Μαραθιά. Το χωριό διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες παραλίες της περιοχής, βοτσαλώδη και πεντακάθαρη, αλλά και μερικές από τις καλύτερες ψαροταβέρνες που προσελκύουν πλήθος κόσμου τα βράδια και το σαββατοκύριακο. Λόγω της εύκολης πρόσβασης και των ανέσεων προσελκύει και πολλές οικογένειες με παιδιά.

Χιλιαδού

Όχι εκείνη της Εύβοιας, αλλά η λιγότερο γνωστή συνονόματή της, λίγα χιλιόμετρα απ’ τη Ναύπακτο. Μια τεράστια χρυσαφένια αμμώδης παραλία, με ρηχά κρυστάλλινα νερά και μπόλικη… οργάνωση, άρα και αρκετό κόσμο τις καυτές μέρες. Καμία ανησυχία, όμως, στη Χιλιαδού υπάρχει χώρος και για όσους αγαπούν την ησυχία, κλασικά προς την άκρη της αμμουδιάς μακριά απ’ τα θορυβώδη μπιτς μπαρ.

Ψανή

Φτάνοντας στην όμορφη Ναύπακτο, συναντάμε δύο παραλίες από τις οποίες η Ψανή είναι η λιγότερο θορυβώδης και πιθανόν η πιο κατάλληλη για οικογένειες με παιδιά, μιας και είναι σχετικά ρηχή, έχει παιδική χαρά και ένα μεγάλο τμήμα του παραλιακού δρόμου της μένει κλειστό για τα αυτοκίνητα. Στην Ψανή, μπορεί κανείς να απολαύσει ένα περίπατο στη σκιά των πλατάνων και φαγητό ή καφέ σε κάποιο από τα πολλά παραλιακά μαγαζιά.

Κρυονέρι

Ανάμεσα στη Ναύπακτο και το Μεσολόγγι, συναντάμε μια από τις πιο επιβλητικές παραλίες της περιοχής, καθώς το Κρυονέρι σκιάζεται από τον ορεινό όγκο και βρέχεται από τα κρύα νερά των πηγών της Βαρασόβας. Αν και πολυσύχναστη, η παραλία του Κρυονερίου είναι πολύ καλή για οικογένειες με παιδιά, αφού διαθέτει όλες τις παροχές, είναι ευρπύχωρη και τα νερά της είναι ιδιαίτερα ρηχά σε αρκετά μεγάλη απόσταση από την ακτή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v