Χαλκιδική: 6χρονη παρασύρθηκε στ’ ανοιχτά με στρώμα θαλάσσης

Χαλκιδική: 6χρονη παρασύρθηκε στ’ ανοιχτά με στρώμα θαλάσσης

Οι εκδρομές στη θάλασσα είναι εξαιρετικά σημαντικές για κάθε οικογένεια, ειδικά για τα παιδιά, αλλά η προσοχή μας πρέπει να είναι μεγάλη για να μην εξελιχθεί σε τραγωδία. Ευτυχώς, η περιπέτεια ενός 6χρονου κοριτσιού, που παρασύρθηκε προς το πέλαγος πάνω στο φουσκωτό του στρώμα στη θαλάσσια περιοχή της Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής είχε αίσιο τέλος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης της Λιμενικής Αρχής Νέων Μουδανιών και στην περιοχή έσπευσε περιπολικό όχημα, ενώ ενεργοποιήθηκε πλωτό περιπολικό σκάφος.

Παράλληλα, ενημερώθηκαν οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων θαλάσσιων μέσων αναψυχής που δραστηριοποιούνται στη γύρω περιοχή και στο σημείο έσπευσαν δύο σκάφη και ένα θαλάσσιο μοτοποδήλατο. Το στρώμα εντοπίστηκε έγκαιρα, με το κοριτσάκι να βρίσκεται ακόμη επάνω του, και οι διασώστες το ανέσυραν επιτυχώς από τη θάλασσα.

Λίγο αργότερα η 6χρονη μεταφέρθηκε στο χερσαίο χώρο του λιμανιού της Νέας Καλλικράτειας, όπου εξετάσθηκε από ιδιωτικό οικογενειακό γιατρό και παραδόθηκε στους γονείς της, σώα και αβλαβής.

Πηγή: thetoc.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

v