Μετά από 3 χρόνια γάμου ο άντρας μου δεν με βοηθά καθόλου και είναι αδιάφορος

Μετά από 3 χρόνια γάμου ο άντρας μου δεν με βοηθά καθόλου και είναι αδιάφορος
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Είμαστε 3 χρόνια παντρεμένοι με 2 παιδιά. Ο έρωτας έχει χαθεί - μόνο προβλήματα. Τρέχουμε να λύσουμε τα των γονιών και κάνουμε 2 δουλειές για να τα βγάλουμε πέρα οικονομικά. Περνάω μόνη μου τη μέρα με τα παιδιά χωρίς βοήθεια από πουθενά και ο άντρας μου γυρνά σπίτι για έναν ύπνο μονάχα. Εγώ τρέχω για εσωτερικές και εξωτερικές δουλειές και παρότι φωνάζω ότι μου λείπει να βρει χρόνο για μένα να με βοηθά και γενικά για εμάς δεν παίρνει πρωτοβουλία. Έχουμε συχνούς τσακωμούς γύρω από αυτό και η κατάσταση δεν αλλάζει.

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Οι δυσκολίες, μικρές και μεγάλες, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Είναι βέβαιο ότι στην πορεία οποιουδήποτε ανθρώπου και οποιουδήποτε ζευγαριού θα έρθουν ζόρια. Είναι λοιπόν καλό να είμαστε συνειδητοποιημένοι και να προετοιμαζόμαστε για τα δύσκολα που θα έρθουν παραμένοντας δημιουργικοί!

Κατανοώ απόλυτα τα πρακτικά κολλήματα που αναφέρετε. Το κλίμα ωστόσο μέσα στο οποίο θα προχωράτε το ορίζετε εσείς. Μπορεί η καθημερινότητα να είναι δράμα, θρίλερ, περιπέτεια ή ρομαντική κομεντί! Μπορεί να μην έχουμε πάντα τη δυνατότητα να διαλέξουμε το σενάριο της ζωής μας, αλλά έχουμε την ελευθερία να τη σκηνοθετήσουμε! 

Εκφράστε επιθυμία κι όχι παράπονα στον σύντροφό σας! Θυμηθείτε τους λόγους που επιλέξατε ο ένας τον άλλο και αναδείξτε την ομορφιά σας! Τα υπέροχα παιδιά σας θα χαρούν πολύ να σας δουν να είστε κοντά! Μην πλησιάσετε όμως για τα παιδιά σας, χαριστικά. Πλησιάστε τρυφερά και με θαυμασμό για το πόσα θέματα φροντίζετε μέσα στην ημέρα σας, για εσάς!

Είστε άξιοι άνθρωποι. Μπορείτε να τα καταφέρετε πολύ καλά. Αξιοποιήστε τις πολλές δυνατότητες σας!

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v