Μικροπαντρεύτηκα και τώρα θέλω να κάνω όλα όσα δεν έζησα

Μικροπαντρεύτηκα και τώρα θέλω να κάνω όλα όσα δεν έζησα
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Γεια σας. Είμαι 29 χρονών παντρεμένη με 2 δίδυμα παιδάκια, που είναι 9.5 χρονών. Είμαι με τον άντρα μου από τα 15 και παντρευτήκαμε όταν ήμουν 20. Τα παιδιά μας έγιναν όταν ήμουν 19. Από πολύ μικρή ήμουν μέσα στο σπίτι, ώστε να τα μεγαλώσω και να κάνω όλα όσα πρέπει για αυτά. 

Δεν σπούδασα και δεν είχα ποτέ φίλους ή φίλες. Με τον άντρα μου έχουμε μαλώσει πάρα πολλές φορές. Κάποτε, έφευγα απ’ το σπίτι για λίγες ημέρες και ξαναγυρνούσα. Ένα διάστημα χωρίσαμε για 6 μήνες, μετά τα ξαναβρήκαμε. Νομίζω ότι μετά απ’ όλα αυτά που περάσαμε (φυσικά υπήρχαν και πολύ όμορφες στιγμές) δεν θέλω να είμαι μαζί του. Φοβάμαι να δώσω ένα τέλος σε όλη αυτή την ιστορία επειδή υπάρχουν 2 παιδιά στη μέση και 13 χρόνια σχέσης. 

Πλέον είμαι σε φάση που με ενοχλούν όλα πάνω του. Δε θέλω να έχω σεξουαλική επαφή μαζί του (κι αυτό εδώ και πολύ καιρό, γύρω στα 4 χρόνια). Δε θέλω να κοιμόμαστε στο ίδιο κρεβάτι και επίσης θέλω να βγαίνω έξω μόνη μου χωρίς αυτόν. 

Φοβάμαι πολύ να πω την λέξη χωρίζουμε, γιατί όπως ανέφερα υπάρχουν 2 παιδιά και η αλήθεια είναι ότι τον αγαπάω - και νομίζω ότι πάντα θα τον αγαπάω. Δε ξέρω τι θα συμβεί αύριο και ίσως κάθομαι μαζί του γιατί νιώθω σιγουριά. 

Επίσης, τον τελευταίο καιρό γνώρισα έναν κατά πολύ μικρότερό μου και βρεθήκαμε και μόνοι μας... Νιώθω χάλια -  κοροϊδεύω τον άντρα μου και τα παιδιά μου αλλά από την άλλη δε μπορώ να τον βγάλω απ’ το μυαλό μου. Τον σκέφτομαι συνέχεια. Φοβάμαι πάρα πολύ! Θέλω να κάνω πράγματα που δεν έκανα στην ηλικία που έπρεπε. Νιώθω ότι θέλω να τα κάνω τώρα. Αλλά δε θέλω σε καμία περίπτωση να παραμελήσω τα παιδιά μου. Δεν ξέρω τι να κάνω…

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Το πιο χρήσιμο που έχετε να κάνετε είναι να αξιοποιήσετε την εμπειρία σας. Έχετε μια ιστορία με πολύτιμες πληροφορίες για το τι σας έχει βοηθήσει και το τι σας έχει ζορίσει. Έχετε πάρει αποφάσεις, που άλλες τις θεωρείτε σωστές και άλλες λανθασμένες. Όλα αυτά έχετε να τα επεξεργαστείτε ώστε να καταλήξετε σε ένα απόσταγμα. Τι θέλετε να κρατήσετε και τι επιθυμείτε να αλλάξετε σε εσάς την ίδια και κατά επέκταση και στις επιλογές σας.

Η επεξεργασία θα σας βοηθήσει ώστε να μην επαναλάβετε λάθη του παρελθόντος αλλά και ώστε να θέσετε νέους όρους για το πώς προχωράτε στο παρόν και στο μέλλον σας. Πως να χαρείτε τις σχέσεις σας που μέχρι σήμερα σας δυσκολεύουν.

Δώστε χώρο και χρόνο για μια ειλικρινή επικοινωνία με τον εαυτό σας που μπορεί να σας ξεβολεψει αλλά θα σας ανοίξει νέους ορίζοντες.

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v