5 λόγοι που οι άντρες λατρεύουν να είναι κοριτσομπαμπάδες

5 λόγοι που οι άντρες λατρεύουν να είναι κοριτσομπαμπάδες

Κακά τα ψέματα, όποιον μέλλοντα μπαμπά ρωτήσεις για το φύλο που θέλει, αγόρι θα σου πει. Όταν όμως σκάει μύτη το κορίτσι, ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή τους που δεν περίμεναν ποτέ ν’ ανοίξει. Γίνονται τρελοί και παλαβοί κοριτσομπαμπάδες και, ακόμη κι αν μπορούσαν να γυρίσουν πίσω το χρόνο, δεν θα άλλαζαν τα κορίτσια τους με τίποτα. Ορίστε γιατί.

Είναι ο πρώτος τους έρωτας

Για κάποιο λόγο, τα κορίτσια τρελαίνονται με τους μπαμπάδες τους από πολύ μικρά και τους τρελαίνουν κι εκείνους σε βαθμό που δεν περιγράφεται. Είναι μια σχέση πολύ ιδιαίτερη που μπορεί να κάνει έναν μπαμπά να αναθεωρήσει όλα όσα πίστευε για τον ρόλο του και να τον αλλάξει ριζικά και ως άνθρωπο – να γίνει πιο μαλακός, λιγότερο απόλυτος και πιο χαζομπαμπάς απ’ ότι θα γινόταν ποτέ με ένα αγόρι.

Δεν θα ασχοληθεί ποτέ με τα ψώνια τους

Όσο αγαπημένοι και αν είναι μπαμπάς και κόρη, από μια ηλικία και μετά, είναι λίγο δύσκολο να τον έχει μαζί της σε όλες τις στιγμές της ζωής της. Μία από αυτές, που κάθε μπαμπάς χαίρεται να γλυτώνει, είναι τα ψώνια που γίνονται σταδιακά από κοριτσίστικα πιο… γυναικεία και θυμίζουν όλο και πιο πολύ τα ψώνια της μαμάς – της γυναίκας του. Τις αφήνει μόνες τους, λοιπόν, να το χαρούν και πάει για καφέ.

Δεν θα κάνει εκείνος τις δύσκολες συζητήσεις

Κακά τα ψέματα, η ανατροφή των παιδιών περιλαμβάνει και κάποιες «δύσκολες» συζητήσεις, τις οποίες όλοι οι γονείς «τρέμουνε» και ιδιαίτερα οι μπαμπάδες που δεν το έχουν και πολύ με τα λόγια. Το καλό γι’ αυτούς είναι ότι, με τα κορίτσια, τις περισσότερες από αυτές τις κουβέντες τις αναλαμβάνει η μαμά ως πιο… ειδική. Έτσι, ο μπαμπάς μπορεί να συγκεντρωθεί σ’ αυτό που κάνει καλύτερα, να οργανώνει τη διασκέδαση!

Θα μπορεί να τρομοκρατεί τα αγόρια τους

Κάθε κοριτσομπαμπάς βυθίζεται κάπου κάπου στη σκοτεινή σκέψη ότι μια μέρα, θα έρθει ένας μαντράχαλος και θα του πάρει από κοντά του το κοριτσάκι του. Είναι μια σκέψη που τον ανησυχεί και κάπως πρέπει να την ξορκίσει. Βρίσκει, λοιπόν, παρηγοριά σε όσα του επιτρέπει ο ρόλο του μπαμπά που θέλει να σιγουρευτεί ότι το κοριτσάκι του δεν θα πληγωθεί: στο να τρομοκρατεί τα υποψήφια αγόρια της, τόσο ώστε να την προσέχουν σαν εκείνον.

Δεν θα του λείψει ποτέ μια τρυφερή αγκαλιά

Κάνε κορίτσι, λένε, να σου φέρνει ένα ποτήρι νερό στα γεράματα. Δεν ξέρουμε αν τα κορίτσια όντως απομακρύνονται από εμάς λιγότερο απ’ τα αγόρια όταν έχουν φτιάξει τη ζωή τους, αλλά σίγουρα παραμένουν τρυφερά και εκδηλωτικά όσα χρόνια κι αν περάσουν. Ειδικά αν γίνουν μαμάδες, έρχονται ακόμη πιο κοντά μας και αναζητούν την αγκαλιά της μαμάς και του μπαμπά όπως όταν ήταν τα κοριτσάκια μας.

v