Με τον άντρα μου κάνουμε σεξ μόνο όταν θέλει αυτός. Τί να κάνω;

Με τον άντρα μου κάνουμε σεξ μόνο όταν θέλει αυτός. Τί να κάνω;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Τι μπορεί να συμβαίνει; Ο άντρας μου με κάνει να νιώθω να απομακρύνομαι ερωτικά από εκείνον γιατί όποτε πάω να επιδιώξω εγώ να κάνουμε έρωτα ή διάφορα άλλα παιχνίδια δεν θέλει. Τη μία όχι τώρα, την άλλη δεν έχω διάθεση, την άλλη είμαι κουρασμένος... Όποτε κάνει κίνηση εκείνος εγώ δέχομαι. Αλλά γιατί δηλαδή εγώ να έχω φτάσει σε σημείο να διστάζω να τον πλησιάσω επειδή φοβάμαι ότι θα με γειώσει με δικαιολογίες. 

Να έλεγα πως οι επαφές μας ήταν καθημερινές και από μόνος του με πλησίαζε πάντα μέσα στην όρεξη και όταν ήμασταν κουρασμένοι και οι δύο και μετά από δουλειά. Εγώ δηλαδή δεν κουράζομαι που έχω και το σπίτι; Έρωτα όμως και διάθεση πάντα έχω και θέλω να κάνω μαζί του - δεν έχω βρει ποτέ δικαιολογίες. Είμαστε ένα χρόνο μαζί. Γιατί φέρεται έτσι; Ίσα ίσα είμαστε πάνω στα καλύτερα. Δεν ξέρω τι να κάνω γι'αυτό με κάνει να είμαι κακοδιάθετη νευρική και να απομακρύνομαι. Επειδή όταν θέλει εκείνος... Όταν θέλω όμως εγώ; Διστάζω γιατί ξέρω τι δικαιολογία πάλι θα βρει για να μην έρθουμε κοντά.

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Η ερωτική ζωή του ζευγαριού είναι πολύ σημαντική. Είναι ένας άλλος ξεχωριστός και ιδιαίτερος τρόπος επικοινωνίας που αναπτύσσουν οι σύντροφοι μεταξύ τους. Λόγω του ότι αφορά την αλληλεπίδραση ανάμεσα σε δύο κάθε φορά ξεχωριστούς ανθρώπους, χρειάζεται να χτιστεί, να γεννηθεί σε κάθε σχέση από την αρχή.

Κάθε σύντροφος λοιπόν έχει τον χρόνο του, το δικό του τρόπο προσέγγισης και τις επιθυμίες του. Δεν είναι σπάνιο να υπάρχουν διάφορες ανάμεσα στους συντρόφους. Αντιθέτως, είναι σύνηθες αυτό που περιγράφετε. Καθένας από εσάς, χρειάζεται να νιώσει άνετα και να συμβάλει στους όρους που έχετε να δημιουργήσετε προκειμένου να έρθετε κοντά και να είστε αμοιβαία ευχαριστημένοι. Δηλαδή, από τη μια να εκφράσετε την επιθυμία σας να είστε κοντά και από την άλλη να επιτρέψετε να ακουστεί και η άρνηση, χωρίς αυτό να καταγράφεται ως απόρριψη είτε ως δικαιολογία.

Είναι αλήθεια ότι καθένας από εσάς αξιολογεί επίσης με διαφορετικά κριτήρια τον χρόνο και τη στιγμή ώστε να τη θεωρήσει κατάλληλη ή όχι. Μιλήστε με τον σύντροφό σας. Όχι για να εκφράσετε παράπονο, αλλά την έντονη και υπέροχη επιθυμία σας! Πείτε του πόσο λαχταράτε να είστε κοντά και με ποιο τρόπο μπορείτε να το πάτε από εδώ και πέρα! 

Μη μένετε κλειστή και πικραμένη στο τι έχει συμβεί. Μπείτε δυναμικά να αλλάξετε την πορεία και να ορίσετε το πώς θέλετε να πάει η σχέση σας από εδώ και στο εξής. Δυσκολίες θα συναντήσετε οπωσδήποτε στην πορεία της σχέσης σας. Αναπτύξτε τρόπους να προχωράτε!

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v