Εύβοια: βοσκός εγκλωβίστηκε στις φλόγες και οι κόρες του εκλιπαρούσαν για βοήθεια

Εύβοια: βοσκός εγκλωβίστηκε στις φλόγες και οι κόρες του εκλιπαρούσαν για βοήθεια

Ενώ η φωτιά στην Εύβοια συνεχίζει να καταστρέφει ότι βρει στο διάβα της, οι άνθρωποι εκεί ζουν απίστευτες στιγμές αγωνίας και είναι ευχής έργον που δεν έχουμε θρηνήσει καμία ανθρώπινη απώλεια, αφού δεν είναι λίγοι εκείνοι που είδαν, κυριολεκτικά, τον χάρο με τα μάτια τους.

Εγκλωβισμένος στη μονάδα με τα ζώα του πάνω στο βουνό βρέθηκε ενας κτηνοτρόφος από το μεσημέρι της Τετάρτης, στις Ροβιές Εύβοιας, οι οποίες είχαν παραδοθεί στις φλόγες και καίγονται ακόμη.

Οι κόρες του είχαν εγκαταλείψει το σπίτι τους, πήραν το αυτοκίνητο και με το ferry boat βρέθηκαν στην Αιδηψό για να γλιτώσουν από τη φωτιά. Μόλις έφτασαν άρχισαν να αναζητούν βοήθεια για τον πατέρα τους, απευθύνοντας αγωνιώδη έκκληση ακόμη και μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, εκλιπαρώντας για τη βοήθεια των πυροσβεστών ώστε να ξαναδούν τον πατέρα τους ζωντανό.

Ο πατέρας τους ήταν μόνος στη μονάδα με τα ζώα του και όταν επεκτάθηκε η φωτιά ήταν πολύ αργά για να φύγει, αφού είχε ήδη περικυκλωθεί απ’ τις φλόγες. «Χρειάζεται νερό γιατί θα καεί ζωντανός εκεί πάνω», λένε χαρακτηριστικά οι κόρες του που διατήρησαν ευτυχώς την επικοινωνία μαζί του μέσω κινητού τηλεφώνου. «Ζητάει νερό, πεθαίνει, τί θα κάνουμε;», συνεχίζουν με με δάκρυα στα μάτια.



Τελικά, όπως έγινε γνωστό, το βράδυ της Τετάρτης ο άνδρας απεγκλωβίστηκε και μεταφέρθηκε σε ασφαλές μέρος.

Πηγή: thetoc.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v