«Πήγε να μου βγάλει τα δόντια με τανάλια»: θύμα ενδοοικογενειακής βίας συγκλονίζει

«Πήγε να μου βγάλει τα δόντια με τανάλια»: θύμα ενδοοικογενειακής βίας συγκλονίζει

Μια ακόμα ιστορία ενός θύματος ενδοοικογενειακής βίας, ήρθε στο φως της επικαιρότητας. Η γυναίκα συγκλονίζει, περιγράφοντας τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια του συζύγου της, ο οποίος αποπειράθηκε μέχρι και να τη σκοτώσει.

Η γυναίκα με το όνομα Ελένη μίλησε σε κάμερα της ΕΡΤ λέγοντας «Κάθε μέρα ήταν και μία καταιγίδα. Χωρίς λόγο και αιτία σήκωνε το χέρι του πάνω μου. Προσπάθησα να αναζητήσω βοήθεια δυστυχώς μάταια... Και όταν δεν έχεις και γονείς, δεν έχεις την οικονομική άνεση να μπορέσεις να σηκωθείς να φύγεις».

Η κακοποίηση ήταν καθημερινή και γινόταν με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. «Πήγε να με πυροβολήσει, πήγε να μου βγάλει τα δόντια με τανάλια, πήγε να με πνίξει. Εκεί κατάλαβα ότι πρέπει να ζήσω για τα παιδιά μου», είπε χαρακτηριστικά η μητέρα.

Όταν βρήκε το κουράγιο να του πει να χωρίσουν, εκείνος έστρεψε την κυνηγετική του καραμπίνα επάνω της μπροστά στα παιδιά τους. Όπως είπε η Ελένη «Πάει, παίρνει την καραμπίνα, ανοίγει τα συρτάρια να πάρει τα φυσίγγια. Εκείνη τη στιγμή τρέχω, το βάζω στα πόδια. Κοιτάω πίσω μου, δεν ξέρω τι κάνω, με σημαδεύει μία καραμπίνα, ένα όπλο. Τι κάνω; Τι κάνω; Κάνω ζικ ζακ, προσπαθώ να τρέξω με όση δύναμη έχω, δεν είχα ανάσα. Ακούω το “μπαμ” ενώ έχω διαφύγει και αναρωτιέμαι “αν αυτός νομίζει ότι με έχει πετύχει μπορεί να σκοτώσει τα παιδιά μου”;»

Η κοπέλα κάλεσε την άμεση δράση, πήρε τα παιδιά της και έφυγε τρέχοντας απ' το σπίτι και τον εφιαλτικό σύζυγο. Επικοινώνησε με το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας και, όπως η ίδια αποκάλυψε, εκεί βρήκε ένα καταφύγιο με ανθρώπους τη βοήθησαν να σταθεί στα πόδια της. Δήλωσε ότι εκεί της έδειξαν ότι μπορεί να τα καταφέρει και μόνη της. «Δεν θέλω να ξαναγυρίσω γιατί μπορώ. Θα τρέξω λίγο παραπάνω, θα παιδευτώ λίγο παραπάνω, θα πεινάσουμε, αλλά θα ζήσουμε», είπε.

Πηγή: iefimerida.gr

v