5 τύποι μαμάδων που συναντάς στο καράβι (και θες να ρίξεις στη θάλασσα!)

5 τύποι μαμάδων που συναντάς στο καράβι (και θες να ρίξεις στη θάλασσα!)

Όπως και να το κάνουμε, ακόμη και για εμάς που γίναμε γονείς και είμαστε λίγο πιο… «δυσκίνητοι», ελληνικό καλοκαίρι σημαίνει να επιβιβαστείς στο καράβι, να πιάσεις θέση στο κατάστρωμα και ανοιχτείς στο πέλαγος με προορισμό κάποιο απ’ τα υπέροχα νησιά μας. Έλα, όμως, που τα καράβια χωράνε πολύ κόσμο κι έτσι, ανάμεσα στους επιβάτες, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα πέσεις πάνω σε μερικές από τις πιο ενοχλητικές μαμάδες του καλοκαιριού, οι οποίες υπόσχονται να κάνουν τα νεύρα σου κορδέλες.

Η καβατζομαμά 

Αν δεν είστε από εκείνους που ξυπνάνε με τις κότες και μπαίνουν στο καράβι πρώτοι πρώτοι, έχετε σίγουρα βρεθεί αντιμέτωποι με την εικόνα της μαμάς που, όχι μόνο σκάει μύτη νωρίς, αλλά πιάνει και ένα ολόκληρο σαλονάκι για να κατασκηνώσει με την οικογένειά της σ’ όλο το ταξίδι. Διπλοί καναπέδες για να ρίξουν και τον υπνάκο τους, διπλές καρέκλες για ν’ απλώσουν τα πόδια τους και διπλά τραπεζάκια, ένα για τους μεγάλους κι ένα για τα παιδιά.

Η Βλαχοπούλου στη «Χαρτοπαίχτρα»

Υπάρχουν βέβαια και εκείνες οι μαμάδες που πιάνουν μόνο τα βασικά: ένα τραπεζάκι δηλαδή και τέσσερις καρέκλες για «να το στρώσουν» μεταξύ τους όσο διαρκεί το ταξίδι, λες και είναι πρωτοχρονιά κι έχουν αφήσει τα παιδιά στις γιαγιάδες. Έλα, όμως, που τα παιδιά είναι μαζί τους και η αναμενόμενα χαλαρή επιτήρηση των μπαμπάδων τους δίνει την ευκαιρία να αλωνίζουν ανενόχλητα σε κάθε γωνιά του καραβιού.

Η ινφλουένσερ 

Κάποτε, η λαίλαπα ήταν οι μπαμπάδες-φωτορεπόρτερ, που κουβαλούσαν παντού την φωτογραφική μηχανή με τον τεράστιο φακό για να μη χάνουν ούτε στιγμή των διακοπών τους. Σήμερα, που τα κινητά έχουν αντικαταστήσει τις πανάκριβες και ογκώδεις μηχανές, τον άχαρο ρόλο έχουν αναλάβει οι μαμάδες που, ως επίδοξες ινφλουένσερς, φωτογραφίζονται σα να μην υπάρχει αύριο, αυτές και τα παιδιά τους, σε κάθε «ινσταγκραμικό» σημείο του πλοίου.

Η βουβουζέλα 

Όπως και να το κάνουμε, σ’ ένα καράβι με πολύ κόσμο η βαβούρα είναι αναμενόμενη. Αλλά όταν οι πολλές μουρμούρες ενώνονται σε μία, τότε παράγεται ένας λευκός θόρυβος, ο οποίος μέχρι που σε νανουρίζει κιόλας. Για να σε ξυπνήσει βίαια η αγριοφωνάρα της μαμάς που είτε φωνάζει στα παιδιά της λες και σφάζονται μεταξύ τους είτε μιλάει στο τηλέφωνο λες και θέλει να ακούσει όλο το καράβι πώς κάνει τα ντολμαδάκια τόσο ζουμερά.

Η «γιατί να βάλω μάσκα αφού έκανα εμβόλιο»

Δεν  έφταναν όλες οι άλλες περίεργες που υπομέναμε τόσα χρόνια, τώρα με τον κορονοϊό έχουμε και όλες εκείνες που δεν χάνουν την ευκαιρία να προσποιηθούν ότι δε συμβαίνει τίποτα. Και που περίμεναν πώς και πώς να κάνουν το εμβόλιο, όχι επειδή φοβούνται τον κορονοϊό, αλλά για να πετάξουν τη μάσκα και να κυκλοφορούν όπως πριν. Κι ας φωνάζουν όλοι να προσέχουμε γιατί όλοι μεταδίδουμε τον ιό, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι.

v