«13χρονε γιε μου, θες την ανεξαρτησία σου; Από αύριο θα πληρώνεις νοίκι»

«13χρονε γιε μου, θες την ανεξαρτησία σου; Από αύριο θα πληρώνεις νοίκι»

Πριν από μερικά χρόνια η Χάιντι Τζόνσον μοιράστηκε το γράμμα που είχε γράψει στον 13χρονο γιο της με τους φίλους της στα social media. Από τότε, το γράμμα συνεχίζει να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και να προκαλεί ένθερμες συζητήσεις μεταξύ γονιών. Σήμερα, ο Άαρον είναι πια ενήλικας και η Χάιντι αποκαλύπτει τους λόγους που του έστειλε εκείνο το διαβόητο τελεσίγραφο.

Στα 13 του, ο γιος της έμπαινε με φόρα στην εφηβεία και η συμπεριφορά του είχε γίνει ανυπόφορη. Δεν άκουγε κανέναν, δοκίμαζε συνεχώς τα όρια των γονιών του και ζητούσε την ανεξαρτησία του, αν και με όχι τόσο καλό τρόπο. Κάπως έτσι η μητέρα του αποφάσισε ότι αυτό που χρειαζόταν ήταν μια προσγείωση στην πραγματικότητα.

Του έγραψε λοιπόν αυτό το γράμμα:

«Αγαπητέ Άαρον,

Βλέπω ότι έχεις ξεχάσει πως είσαι μόλις 13 και εγώ είμαι ο γονιός σου, μάλλον χρειάζεσαι ένα μάθημα του τι σημαίνει ανεξαρτησία. Και μιας και μου πέταξες στη μούρη το πώς εργάζεσαι και βγάζεις δικά σου λεφτά πλέον, θα ξεκινήσουμε απ’ το να μου ξεπληρώσεις όλα όσα σου έχω αγοράσει μέχρι σήμερα.

Επίσης, από αύριο θα συνεισφέρεις στα έξοδα του σπιτιού και θα μοιράζεσαι μαζί μας το ενοίκιο, το ηλεκτρικό, το ίντερνετ και τα ψώνια.

Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή θα σκουπίζεις, θα σφουγγαρίζεις και θα βγάζεις έξω τα σκουπίδια. Επιπλέον, θα καθαρίζεις το μπάνιο και θα ετοιμάζεις φαγητό για όλους.

Αν καταλήξω να τα κάνω εγώ για σένα θα σου χρεώνω έξοδα καθαρίστριας με την ημέρα.

Οι παραπάνω όροι είναι αδιαπραγμάτευτοι εκτός και αν αποφασίσεις να ξαναγίνεις το παιδί μου αντί να είσαι ο συγκάτοικός μου.»

Όπως αποκαλύπτει τώρα η Χάιντι, σκοπός της ήταν να δείξει το γράμμα μόνο στους φίλους της. Το δημοσίευσε σε κοινή θέα κατά λάθος, αλλά δεν το μετάνιωσε. Μάλιστα, υπεραμύνεται της στρατηγικής της αφού, όπως λέει, δεν ήθελε να βγάλει έξω στον κόσμο – στο πανεπιστήμιο ή στην αγορά εργασίας – έναν κακομαθημένο ενήλικα που δεν δέχεται να κάνει τίποτα αν δεν γίνει στον δικό του χρόνο ή με τους δικούς του όρους».

Το καλό είναι πως το γράμμα της Χάιντι όχι μόνο δεν προκάλεσε ένταση στη σχέση με τον γιο της, αλλά βελτίωσε την επικοινωνία τους, όπως πιστοποιεί και ο ίδιος ο Άαρον. Από τότε, μιλάνε ανοιχτά για όλα, σαν ίσος προς ίσο, ενώ της έχει ζητήσει πολλά συγνώμη για τις φορές που υπήρξε δύστροπος και κακομαθημένος.

Πηγή: parents.com

v