Μητέρα εγκατέλειψε μωρό 1 έτους στο κέντρο της Αθήνας

Μητέρα εγκατέλειψε μωρό 1 έτους στο κέντρο της Αθήνας

Το βρέφος της, ηλικίας ενός έτους, εγκατέλειψε μία γυναίκα έξω από μία ΜΚΟ στο κέντρο της Αθήνας πριν από μερικές ημέρες, όπως αποκαλύπτει το protothema.gr. Η μητέρα του παιδιού εντοπίστηκε λίγες ώρες αργότερα και συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς που είχαν αναλάβει την υπόθεση.

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, αστυνομικοί σε περιπολία περνούσαν από την οδό Κουμουνδούρου 35 στην Αθήνα όπου μια γυναίκα τους προσέγγισε και τους είπε: «Εργάζομαι στην ΜΚΟ. Πριν από λίγο μία αλλοδαπή γυναίκα εγκατέλειψε ένα βρέφος μέσα σε ένα καρότσι και τράπηκε σε φυγή προς την οδό Αγίου Κωνσταντίνου».

Βάσει των όσων κατέγραψαν οι αστυνομικοί «το βρέφος ήταν μελαμψό, ηλικίας περίπου ενός έτους, αγόρι και φαινόταν καλά στην υγεία του». Άμεσα αναζήτησαν τη γυναίκα στην γύρω περιοχή χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στο μεταξύ, το βρέφος μεταφέρθηκε στην σχετική αστυνομική υπηρεσία και το παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Την φροντίδα του ανέλαβε το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων.

Οι αστυνομικοί μέσα στο καρότσι βρήκαν επίσης δύο χρυσές αλυσίδες, οι οποίες κατασχέθηκαν, ενώ εντοπίστηκε και δελτίο ασύλου μίας γυναίκας από το Καμερούν. Οι αστυνομικοί αφού συγκέντρωσαν όλα τα απαιτούμενα στοιχεία άρχισαν να ψάχνουν τη μητέρα που εγκατέλειψε το παιδί της.

Τέσσερις ώρες αργότερα, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης έλαβαν σήμα από το κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ για γυναίκα που ήταν έξω από την ίδια ΜΚΟ και αναζητούσε το παιδί της που είχε εγκαταλείψει νωρίτερα την ίδια ημέρα. Άμεσα, έφτασαν στο σημείο και την εντόπισαν μαζί με τη γυναίκα που είχε κάνει την καταγγελία για την εγκατάλειψη. Η εργαζόμενη στη ΜΚΟ επιβεβαίωσε πως η συγκεκριμένη αλλοδαπή είχε εγκαταλείψει το βρέφος της και στη συνέχεια η μητέρα συνελήφθη.

Πηγή: protothema.gr

v