Δυο λόγια σε όσες σκέφτονται για δεύτερο παιδί από μια μαμά που φοβόταν

Δυο λόγια σε όσες σκέφτονται για δεύτερο παιδί από μια μαμά που φοβόταν

Πολλές μαμάδες φοβούνται να πάρουν την απόφαση να κάνουν δεύτερο παιδί. Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί - τα έξοδα του νοικοκυριού θα αυξηθούν όπως και η κούραση και ο ελεύθερος χρόνος θα περιοριστεί ακόμη περισσότερο. Μάλιστα, κάποιες  ανησυχούν και για την αγάπη που θα πρέπει να μοιραστεί ανάμεσα σε δυο παιδιά. Ωστόσο, το μόνο σίγουρο είναι ότι μόλις γεννήσεις και ερωτευτείς για μια ακόμα φορά, όλοι αυτοί οι φόβοι εξαφανίζονται διά μαγείας. Και για του λόγου το αληθές, τα λόγια αυτής της μητέρας το επιβαιώνουν.

Σε βίντεο που ανέβασε στο ΤikTok αυτή η νεαρή μαμά μιλάει για την εμπειρία της και εμείς που έχουμε δεύτερο παιδί ταυτιστήκαμε μαζί της.

«Ήρθες δεύτερο. Όχι στην καρδιά μου, αλλά πριν από σένα ήρθε πρώτα κάποιος άλλος. Αυτή τη φορά δεν αποκαλύψαμε το φύλο σε κανέναν, ούτε κάναμε κάποιο πάρτι. Δεν διαβάσαμε βιβλία ούτε κατεβάσαμε εφαρμογές για να δούμε την ανάπτυξή σου όσο ήσουν έμβρυο. Το μυαλό μου ήταν γεμάτο σκέψεις και το σώμα μου πολύ κουρασμένο.

Όλες οι έγνοιες που είχα την πρώτη φορά που έγινα μαμά είχαν εξαφανιστεί και το μόνο που με φόβιζε είναι το αν θα είμαι αρκετή για σένα.

Όταν όμως γεννήθηκες όλοι αυτοί φόβοι διαλύθηκαν μέσα σε μια στιγμή. Πόσα έμαθα χάρη σε σένα! Μου δίδαξες να κάνω χίλια πράγματα ταυτόχρονα χωρίς να καταρρέω.

Μου έμαθες πόσο δυνατή είμαι και μου έδωσες όλη την αυτοπεποίθηση που μου έλειπε την πρώτη φορά. Το κυριότερο όμως είναι ότι μου έδειξες πόσο μεγάλη είναι καρδιά μου και πως η αγάπη είναι πάντα πιο ισχυρή από κάθε φόβο.

Είναι αλήθεια λοιπόν. Δεν με έκανες μαμά. Αλλά με έκανες καλύτερη».

Τα λόγια της είχαν τεράστια απήχηση στις μαμάδες που περίμενουν το δεύτερο παιδάκι τους, αλλά και σε όσες το σκέφτονται ακόμα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v