Η γυναίκα μου μού ανακοίνωσε ότι χωρίζουμε. Πώς να το χειριστώ;

Η γυναίκα μου μού ανακοίνωσε ότι χωρίζουμε. Πώς να το χειριστώ;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Με την γυναίκα μου ήμασταν παντρεμένοι 8 χρόνια, το τελευταίο διάστημα λόγω δουλειάς είχαμε αποξενωθεί λίγο και είχαμε αρκετούς καυγάδες. Μια μέρα πριν από 1 μήνα μού ανακοίνωσε ότι έχει κλείσει ραντεβού σε δικηγόρο για διαζύγιο χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση. 

Επειδή δεν ήθελα να φτάσω στα δικαστήρια πήγα μαζί της και συμφωνήσαμε τους όρους του διαζυγίου υπογράφοντας το συμφωνητικό. Σε 15 μέρες υπογράφουμε και στον συμβολαιογράφο την λύση του γάμου. Επειδή στην ουσία δεν θέλω να χωρίσω ούτε υπήρχαν ανυπέρβλητα προβλήματα και θέλω να τα ξαναβρούμε, αν δεν πάω να υπογράψω θα τα κάνω χειρότερα τα πράγματα ή έτσι θα κερδίσω χρόνο ώστε και εκείνη να το σκεφτεί καλύτερα; 

Από τότε που μου ανακοίνωσε το διαζύγιο μένουμε χωριστά και το ίδιο σκοπεύω να κάνω δίνοντας της χρόνο, αλλά χωρίς το διαζύγιο. Είναι σωστή η σκέψη ή θα κάνω τα πράγματα χειρότερα, κόβοντας κάθε πιθανότητα επανασύνδεσης;

Απάντηση:

Αγαπητέ αναγνώστη,

Καταλαβαίνω ότι βρίσκεστε σε μια δύσκολη περίοδο τόσο στη σχέση με τη σύντροφό σας όσο και προσωπικά. Η περίοδος αυτή απαιτεί βαθιά και καλή επεξεργασία ώστε να σας οδηγήσει σε καλές αποφάσεις.

Το ερώτημα το οποίο θέτετε, θεωρώ πως εξαρχής θα σας μπλέξει περισσότερο ως προς το ποια κατεύθυνση να κινηθείτε. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να μιλήσετε εντελώς ξεκάθαρα με τη σύζυγό σας. Μην περιμένετε από τις πράξεις σας να εκμαιεύσει πληροφορίες για το τι επιδιώκετε για το μεταξύ σας. Πείτε το καθαρά και κατανοητά.

Εξηγήστε στη σύζυγό σας ότι δεν επιθυμείτε να χωρίσετε και προτείνετε της τρόπους που μπορείτε να προχωρήσετε ή βελτιώσεις που θεωρείτε καλές για τη σχέση σας. Μοιραστείτε μαζί της πως νιώθετε για εκείνη και επιτρέψτε και στην ίδια να σας μιλήσει για όλα όσα την οδήγησαν στη μέχρι σήμερα απόφαση του διαζυγίου.

Και μην ξεχνάτε, κανένα πρόβλημα δεν είναι ανυπέρβλητο εάν δεν του επιτρέψουμε να γίνει. Η επικοινωνία είναι από τα πολύ σημαντικά, θεμελιώδη θα λέγαμε, θέματα μιας οποιασδήποτε σχέσης, πόσο μάλλον ενός ζευγαριού. Φροντίστε λοιπόν να κάνετε μια καλή αρχή στην επαναπροσέγγιση σας.

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v