Ο πρώην άντρας μου έκανε καινούρια οικογένεια, αλλά παραμελεί τα δικά μας παιδιά

Ο πρώην άντρας μου έκανε καινούρια οικογένεια, αλλά παραμελεί τα δικά μας παιδιά
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Δεν μπορώ να διαχειριστώ τον χωρισμό μου από το πρώην σύζυγό μου. Είμαι μητέρα τεσσάρων παιδιών και εκείνος μας εγκατέλειψε εδώ και ένα χρόνο. Πριν μερικές ημέρες απέκτησε και ένα παιδάκι με την σύντροφό του ενώ με τα δικά μας παιδιά δεν έχει καθόλου επικοινωνία.

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Σύμφωνα με όσα μοιράζεστε μαζί μας, διανύετε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο. Οι αλλαγές τον τελευταίο χρόνο είναι έντονες για εσάς και την οικογένεια σας. Κατανοώ απόλυτα το πώς αισθάνεστε. Ωστόσο, τόσο για εσάς όσο και για τα παιδιά σας, έχετε πολλούς λόγους να βάλετε τα δυνατά σας και να πάτε παρακάτω όμορφα τη ζωή σας.

Τα δεδομένα για την οικογένεια σας έχουν αλλάξει. Χρειάζεται να επεξεργαστείτε τις νέες πληροφορίες, να οδηγηθείτε σε συνειδητοποιήσεις και νέες αποφάσεις. Είναι σημαντικό να ζητήσετε βοήθεια εφόσον τη χρειάζεστε.

Μια προσωπική επεξεργασία με έναν ψυχοθεραπευτή θα σας ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη. Δώστε χώρο και χρόνο στον εαυτό σας. Η δική σας στάση είναι εξαιρετικά σημαντική. Εστιάστε λοιπόν στις δικές σας σχέσεις, στις δικές σας δυνάμεις έτσι ώστε να είναι στη δική σας ευχέρεια η εξέλιξη τους.

Σας ευχαριστώ

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v