Μη με ξανασταματήσετε στο δρόμο για να μου πείτε πώς να φροντίσω το μωρό μου

Μη με ξανασταματήσετε στο δρόμο για να μου πείτε πώς να φροντίσω το μωρό μου

Η Libby Page είναι μια νεοφώτιστη μαμά. Μια μέρα, ενώ είχε βγάλει βόλτα το 1 μηνός αγοράκι της με το καροτσάκι, μια άγνωστη γυναίκα τη σταμάτησε στο δρόμο για να της υποδείξει το «λάθος» της. Ήταν μια ηλιόλουστη μέρα και η «τέλεια» μαμά θεώρησε ότι η Libby είχε σκεπάσει υπερβολικά το μωρό της.

«Ήμουν με μια φίλη μου και μια άγνωστη γυναίκα σταμάτησε για να μου πει ότι το παιδί μου ζεσταινόταν πολύ», θυμάται η νεαρή μητέρα, «Ευτυχώς δεν ήμουν μόνη μου γιατί μπορεί να έβαζα τα κλάματα και να γύριζα σπίτι μου».

Η Libby είχε μια δύσκολη γέννα και ο πρώτος καιρός με το μωρό ήταν κάτι που δεν έχει ακόμη «κατακτήσει». «Μου είχε πάρει 2 ώρες να ετοιμαστώ και να βγω για εκείνη τη βόλτα με το μωρό μου. Δεν είχα το στομάχι να αντέξω και την κριτική μιας άγνωστης γυναίκας για το πώς φροντίζω το παιδί μου».

Απ’ ότι λέει, είδε τη γυναίκα να τις προσπερνάει με το αυτοκίνητό της λίγο πριν, που σημαίνει ότι επέστρεψε μόνο και μόνο για να της κάνει την παρατήρηση. Η Libby είχε ρίξει ένα ελαφρύ ύφασμα πάνω απ’ το καρότσι, αφήνοντας όμως τα πλαινά μέρη ανοιχτά, αλλά η γυναίκα δεν δίστασε να την «δικάσει» για δήθεν αμέλεια.

«Τσέκαρα συνέχεια μη τυχόν έχει ζεσταθεί, αλλά αυτή η γυναίκα πίστεψε ότι ξέρει καλύτερα από εμένα με την πρώτη ματιά», λέει θυμωμένη η νεαρή μαμά.

«Με το που μένεις έγκυος», συνεχίζει, «ένα σωρό άνθρωποι νομίζουν ότι δικαιούνται να σου δίνουν συμβουλές χωρίς να το ζητήσεις. Στην εγκυμοσύνη, βέβαια, ήμουν πιο δυνατή και προσπερνούσα τέτοιες συμπεριφορές. Ξέρω ότι τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι έχουν καλή πρόθεση, αλλά αυτή η γυναίκα δεν πλησίασε καν να δει καλύτερα εμένα και το μωρό μου».

«Ζητάω συχνά συμβουλές», τονίζει, «από τη μαμά μου, από φίλες μου, από άλλες μαμάδες, αλλά τότε είναι επειδή το θέλω και το χρειάζομαι. Μια συμβουλή που έρχεται έτσι απρόκλητα μπορεί να σε κάνει να νιώσεις ότι, ως γονιό, σε υποτιμούν. Είναι απίθανο ότι μόλις μείνεις έγκυος, κάποια όρια απλώς εξαφανίζονται και ο καθένας νομίζει ότι έχει δικαίωμα να σε κρίνει και να σε καθοδηγεί».

Πηγή: mirror.co.uk

v