Από τότε που κάναμε παιδί ο άντρας μου είναι νευρικός και απότομος

Από τότε που κάναμε παιδί ο άντρας μου είναι νευρικός και απότομος
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Είμαι 24 και ο άντρας μου 33 ετών. Είμαστε 4 χρόνια μαζί και έχουμε περάσει και εύκολα και δύσκολα. Όμως τον τελευταίο χρόνο που κάναμε παιδί άλλαξε η συμπεριφορά του - έγινε πιο απότομη, πιο νευρική. Ποτέ μα ποτέ δεν έχει σηκώσει το χέρι του να με χτυπήσει. Ίσως φταίει που όλα είναι πάνω του δουλειά έξοδα, κλπ. Τσακωνόμαστε συνέχεια και ειδικά μπροστά στους δικούς του. Εκείνοι δεν με θέλουν και του βάζουν λόγια. Δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ και πως να του μιλήσω για να καταλάβει. Όποτε προσπαθώ είναι μάταιο και τσακωνόμαστε. Παρακαλώ θέλω τη βοήθεια σας.

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Να σας ζήσει το μωρό σας! Οι αλλαγές από τότε που γίνατε γονείς είναι οπωσδήποτε πολλές και πολυεπίπεδες. Αυτό δεν είναι κακό, αντιθέτως είναι αναμενόμενο και σηματοδοτεί τις μεταβάσεις.

Από τα λεγόμενά σας αντιλαμβάνομαι ότι οι δυσκολίες στην επικοινωνία σας προϋπήρχαν. Όταν υπάρχουν ανοιχτά σημαντικά θέματα ανάμεσα στο ζευγάρι και επέρχονται έντονες αλλαγές, τότε όλες οι δυσκολίες εντείνονται καθώς οι ισορροπίες όλες μεταβάλλονται. 

Με αμοιβαία επιθυμία και δουλειά της σχέσης σας, όλα μπορείτε να τα φτιάξετε, όχι μόνον για το παρόν αλλά και για το μέλλον σας. Συζητήστε υπεύθυνα και ειλικρινά εάν επιθυμείτε να βελτιώσετε το κλίμα μεταξύ σας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το καταφέρετε αυτό, και βεβαίως μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια από κάποιον ειδικό.

Με καλή δουλειά, η επικοινωνία και οι σχέσεις σας, μεταξύ σας και με τους σημαντικούς άλλους γύρω σας, μπορούν να μεταμορφωθούν και να τις χαίρεστε στο έπακρο. Μην αφήνετε τον χρόνο να περνά, διότι χάνετε αυτήν την υπέροχη φάση.

Σας ευχαριστώ

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v