Πώς συμβάλλει το νερό στην ανάπτυξη των παιδιών

Πώς συμβάλλει το νερό στην ανάπτυξη των παιδιών

Το καθαρό υγιεινό φιλτραρισμένο νερό είναι ζωτικής σημασίας για κάθε ζωντανό οργανισμό. Έτσι, τόσο οι ενήλικες όσο και τα παιδιά πρέπει να καταναλώνουν αρκετό νερό ώστε να παραμένουν ενυδατωμένοι όλες τις ώρες της ημέρας.

Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά έχουν ανάγκη το νερό για τη σωστή ανάπτυξή τους, παρόλο που οι ανάγκες τους δε διαφέρουν πολύ από αυτές των ενηλίκων. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να παρέχετε στα παιδιά σας νερό από σύγχρονα φίλτρα νερού για να αποφύγετε τα χημικά και τις βλαβερές ουσίες. 

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε γιατί το νερό είναι τόσο σημαντικό για την ανάπτυξη ενός παιδιού και πόσο πρέπει να καταναλώνει κάθε μέρα.

Πόσο νερό πρέπει να καταναλώνουν τα παιδιά

Όπως σε κάθε άνθρωπο, η ποσότητα του νερού που πρέπει να καταναλώνεται από ένα παιδί εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ηλικία και τα κιλά του. Ενδεικτικά, για τη σωστή ενυδάτωση, η επαρκής ποσότητα νερού για ένα παιδί 1-3 ετών είναι 1,3 λίτρα ημερησίως. Για ένα παιδί 4-8, η ενδεδειγμένη ποσότητα του νερού ανέρχεται στα 1,6 λίτρα νερού, ενώ για ένα παιδί 9-13, η ποσότητα είναι 2,1-1,9 λίτρα, ανάλογα το φύλο. Τέλος, τα αγόρια στην εφηβεία πρέπει να καταναλώνουν 2,5 λίτρα την ημέρα, ενώ τα κορίτσια χρειάζονται 2 λίτρα νερό. Το νερό αυτό δεν πρέπει να περιέχει επιβλαβείς ουσίες, και για το λόγο αυτό, θα ήταν καλό να χρησιμοποιείτε πιστοποιημένα φίλτρα νερού όπως π.χ. της Camelot.

Τα οφέλη του νερού στον παιδικό οργανισμό

Ας δούμε όμως αναλυτικότερα πώς το νερό συμβάλλει στη σωστή ανάπτυξη του παιδικού οργανισμού.

Ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος

Τα παιδία είναι πιο ευάλωτα στην αφυδάτωση σε σχέση με τους ενήλικες. Αυτό συμβαίνει επειδή συσσωρεύουν περισσότερη θερμότητα που οφείλεται στην υψηλή αναλογία βάρους και επιφάνειας του σώματός τους. Ακόμα, τα παιδιά έχουν πολύ ενέργεια και συνήθως εμφανίζουν έντονη κινητικότητα. Όλα αυτά, κάνουν την ανάγκη τους για ενυδάτωση και ρύθμιση της θερμοκρασίας τους επιτακτική.  

Συμβάλλει στην απορρόφηση και μεταφορά των θρεπτικών ουσιών

Το νερό είναι βασικό για την εύρυθμη λειτουργία της πέψης. Πολλές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία είναι υδατοδιαλυτά, κι έτσι, μπορούν να απορροφηθούν από τον οργανισμό μόνο όταν διαλυθούν σε νερό. Έτσι, για να λάβει το παιδί όλες τις απαραίτητες ουσίες πρέπει να ενυδατώνεται επαρκώς. Αν χρησιμοποιείτε μάλιστα φίλτρα νερού, τους παρέχετε μόνο τις ουσίες που χρειάζονται χωρίς βλαβερά χημικά και άλλες επιβλαβείς ουσίες.  

Βοηθά στην αποβολή των τοξινών

Το ουροποιητικό σύστημα είναι καθοριστικής σημασίας για την αποβολή των τοξινών, αλλά και των άχρηστων ουσιών από τον οργανισμό. Το νερό είναι το βασικό συστατικό των ούρων, κι έτσι, θα πρέπει να αναπληρώνεται. 

Συνεισφέρει στην καλή λειτουργία του εντέρου

Αντίστοιχα, το νερό παίζει σημαντικό ρόλο και στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Πολλά μωρά αντιμετωπίζουν πρόβλημα δυσκοιλιότητας, και πολλές φορές, η λύση είναι η επιπλέον ενυδάτωση. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο παραπάνω νερό στη διατροφή του μωρού, κι έτσι να βοηθήσετε στην ενεργοποίηση του εντέρου.

Το νερό έχει πολλαπλά οφέλη για τα παιδιά μιας και εγγυάται τη σωστή λειτουργία του οργανισμού τους. Παρ’ όλα αυτά, είναι εξαιρετικά σημαντικό να καταναλώνουν νερό χωρίς βλαβερές ουσίες. Για να το πετύχετε αυτό, χρησιμοποιήστε τα υπερσύγχρονα πιστοποιημένα φίλτρα νερού Camelot

v