Είμαι ΑΜΕΑ και μαμά κι έχω βαρεθεί να με διορθώνουν οι «τέλειες» μαμάδες

Είμαι ΑΜΕΑ και μαμά κι έχω βαρεθεί να με διορθώνουν οι «τέλειες» μαμάδες

Η Alyssa Higgins είναι ΑΜΕΑ, αλλά ταυτόχρονα είναι και μια μαμά που εκθέτει ανοιχτά την καθημερινότητά της στα social media. Αυτό, δυστυχώς, την κάνει ευάλωτη στα ποικίλα σχόλια των «τέλειων» μαμάδων που θεωρούν πως επειδή κάνει κάποια πράγματα διαφορετικά από εκείνες, τότε τα κάνει λάθος.

«Βλέπουν τις φωτογραφίες και μου λένε ότι δεν πρέπει να κάνω το ένα ή το άλλο, αλλά δεν ξέρουν τι μπορώ να κάνω εγώ με το μωρό μου», λέει η αγανακτισμένη μαμά, «Θέλουν απλώς να επιτεθούν σε κάποιον, οπότε βγάζουν συμπεράσματα από μια φωτογραφία ή ένα βίντεο και κριτικάρουν αλόγιστα».

Η Higgins έμεινε ανάπηρη εξαιτίας ενός σοβαρού τραυματισμού στη σπονδυλική στήλη που είχε όταν ήταν μωρό. Από τότε χρειάζεται αναπνευστική υποστήριξη, αλλά με τα χρόνια ανάκτησε μεγάλο μέρος των κινήσεών της και μπορεί πλέον να κάνει πολλά πράγματα μόνη της. Ακόμα και να φροντίσει το μωρό της.

«Την υποτιμούν και την αμφισβητούν συνεχώς», λέει ο σύζυγός της Alyssa, «θεωρούν ότι ένα παιδί βρίσκεται σε μειονεκτική θέση όταν η μαμά του έχει αναπηρία, αλλά αυτό είναι τελείως λάθος. Το σημαντικό για ένα παιδί είναι να παίρνει αγάπη και στοργή».

«Προσπαθώ να δείξω στους ανθρώπους ότι οι σχέσεις μεταξύ ατόμων με διαφορετικό φάσμα ικανοτήτων είναι απολύτως φυσιολογικές», συνεχίζει η Higgins, «Ούτε εγώ περίμενα να είναι εύκολη η μητρότητα για μένα, αλλά έκανα λάθος. Πέρα απ’ την περίοδο μετά τη γέννα που μου πήρε ένα μήνα να συνέλθω, όλα τ’ άλλα πήγαν και πηγαίνουν τέλεια, αφού ο μικρός μας είναι πολύ βολικός».

«Στο τέλος της μέρας, πάντως», τονίζει η Alyssa, «τα social media μου έδωσαν την ευκαιρία να γνωρίσω πάρα πολλούς ανθρώπους που είναι σαν κι εμένα, και συνεπώς να λάβω και να δώσω άπειρη υποστήριξη και πολύ κουράγιο».

Πηγή: people.com

v