Τα ξαναβρήκα με τον φίλο μου αλλά τα παιδιά μου δεν τον θέλουν. Τι να κάνω;

Τα ξαναβρήκα με τον φίλο μου αλλά τα παιδιά μου δεν τον θέλουν. Τι να κάνω;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Χωρίσαμε με τον φίλο μου, τον μείωσα στα παιδιά μου και τώρα είμαστε ξανά μαζί. Τα παιδιά δεν τον θέλουν, τί να κάνω;

 

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Τα παιδιά σας επιθυμούν διακαώς να είστε εσείς καλά. Αυτή η αγωνία υπάρχει έντονη σε όλα τα παιδία. Εκδηλώνουν λοιπόν μέσα από τη στάση και τα λόγια τους, το άγχος που βιώνουν για την πορεία σας και τις αποφάσεις σας, τόσο σε προσωπικό όσο και σε οικογενειακό επίπεδο.

Είναι σημαντικό να προφυλάξετε τα παιδιά σας από αυτό το άγχος. Αυτό μπορείτε να το κάνετε διαφυλάσσοντας τις προσωπικές πληροφορίες για εσάς, και φιλτράροντας με πολύ έγνοια και προσοχή τι θα μοιραστείτε μαζί τους. Δεν είναι όλα τα θέματα κατάλληλα προς συζήτηση με τα παιδιά. Επιπλέον κάθε αναπτυξιακή φάση διαφέρει κατά πολύ στο επίπεδο επεξεργασίας που μπορεί να λειτουργήσει κάθε παιδί.

Με τρυφερότητα, φροντίζετε να καθησυχάσετε τα παιδιά σας ότι ξέρετε τι κάνετε και παράλληλα δουλέψτε εάν επιθυμείτε το θέμα με έναν ειδικό ώστε να σας βοηθήσει με τον μητρικό σας ρόλο και πώς μπορείτε να προχωρήσετε καλά τη σχέση σας σε όλα τα νέα δεδομένα που θα προκύπτουν κατά καιρούς στη ζωή σας.

Σας ευχαριστώ 

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v