Χρηστίδου: το σχολείο του γιου μου με προειδοποίησε να μη δει το «Squid Game»

Χρηστίδου: το σχολείο του γιου μου με προειδοποίησε να μη δει το «Squid Game»

Η σειρά του Netflix «Squid Game» (ή αλλιώς «το παιχνίδι του καλαμαριού») έχει συγκεντρώσει μέσα σε 28 μέρες 111 εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν άφησε ασυγκίνητο ούτε το ελληνικό κοινό ενώ προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση στους έφηβους.

Ωστόσο, οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς η σειρά συνδέει το παιδικό παιχνίδι με την εγκληματικότητα και προκαλεί ανησυχία σε γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδοψυχολόγους. Παρά την ειδική σήμανση της δημοφιλούς πλατφόρμας ότι απευθύνεται σε άτομα άνω των 16 ετών, πολλά μικρότερα παιδιά έσπευσαν να δουν το Squid Game ενθαρρύνοντας τους συμμαθητές τους να κάνουν το ίδιο. 

Χρηστίδου: ήρθα αντιμέτωπη με τον γιο μου

Η παρουσιάστρια της εκπομπής του MEGA Σίσσυ Χρηστίδου μίλησε για την προσωπική της εμπειρία και την επιστολή που της έστειλε το σχολείο των παιδιών της. Το συγκεκριμένο σχολείο, όπως και πολλά ακόμα, ενημέρωσαν τους γονείς ότι η σειρά είναι επικίνδυνη και δεν πρέπει να την παρακολουθήσουν τα παιδιά τους.

«Την δική μου την προσοχή την τράβηξε η σειρά αρχικά με μια επιστολή που μου έστειλε το σχολείο. Και λέω για να μου στέλνει το σχολείο "προσέξτε τα παιδιά σας μην δουν τη συγκεκριμένη σειρά κλπ", τι συμβαίνει με αυτή τη σειρά; Στη συνέχεια ακούστηκαν κι άλλα σχολεία, μετά χώρες το απαγόρευσαν, έχει γίνει ένας κακός χαμός με τη σειρά. Βρέθηκα αντιμέτωπη με τον γιο μου, όταν μου ήρθε αυτή η επιστολή. Μου είχε ζητήσει ο Φίλιππος να την δει. Εγώ τι κάνω; Ελέγχω τις ηλικίες. Μπαίνω μέσα στην πλατφόρμα και βλέπω σε ποια ηλικία απευθύνεται. Η σειρά απευθύνεται σε 16+. Οπότε του είπα "όχι αγάπη μου δεν μπορείς να την δεις αυτή τη σειρά". Μετά ξεκίνησε μια μάχη μεταξύ μας ότι "όλοι οι συμμαθητές μου το έχουν δει, όλοι μιλάνε γι’ αυτό. Έχουν πάει να αγοράσουν πράσινες φόρμες, τι θα κάνω; Δεν μπορείς να με έχεις εμένα στο περιθώριο"», ανέφερε η γνωστή παρουσιάστρια.

Παιδοψυχολόγος: η σειρά «παντρεύει» το παιδικό παιχνίδι με την εγκληματικότητα

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε σχετικά η παιδοψυχολόγος Φρόσω Φωτεινάκη.

«Αυτή η σειρά “παντρεύει” το παιδικό παιχνίδι με την εγκληματικότητα, το θάνατο και τη δολοφονία ανθρώπων. Είναι εξαιρετικά βίαιες οι σκηνές, και πραγματεύονται ηθικές αξίες και σχέσεις ανθρώπων. Υπάρχουν μηνύματα που τα παιδιά δεν μπορούν να τα επεξεργαστούν. Δεν μπορεί ο εγκέφαλος του έφηβου να επεξεργαστεί που σταματάει η φαντασία και ξεκινά η πραγματικότητα. Και αν έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση, μπορεί να δούμε μιμητικές συμπεριφορές στην ανάγκη τους να είναι δυνατοί», εξήγησε η κ. Φωτεινάκη.

«Η πίεση από τους συμμαθητές είναι κάτι που αντιμετωπίζουμε στην παιδική ηλικία. Το “γιατί οι άλλοι ναι, και εγώ όχι”. Για να το αντιμετωπίσουμε αυτό ο τρόπος είναι το να καθίσουμε κάτω και να μιλήσουμε με το παιδί μας. Πολλοί γονείς διατηρούν το κυριαρχικό μοντέλο. Οι έφηβοι, όμως, λειτουργούν με το να συζητάμε μαζί τους. Κάνουμε το παιδί μας συμμέτοχο στη λήψη αποφάσεων. Θέλουμε σχέση επικοινωνίας με το παιδί, σχέση εμπιστοσύνης», σημείωσε η ίδια σχετικά με το πώς πρέπει να προσεγγίζουν οι γονείς τα παιδιά τους.

Πηγή:Newsbeast.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v