Στη γυναίκα που είπε πως αν το παιδί μου ήταν δικό της «θα του έδινε σφαλιάρα»

Στη γυναίκα που είπε πως αν το παιδί μου ήταν δικό της «θα του έδινε σφαλιάρα»

Αν και στην εποχή μας το να χειροδικεί ένας γονιός στο παιδί του θεωρείται ανεπίτρεπτο, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που συντηρούν τέτοιου είδους βάναυσες πρακτικές. Μάλιστα, τις θεωρούν αποτελεσματικές και δεν διστάζουν να τις προτείνουν κιόλας σε άλλους γονείς.

Η Kelly Medina είναι μια μαμά που συχνά-πυκνά μοιράζεται τις εμπειρίες και τις απόψεις της στο TikTok ζητώντας και τη γνώμη του κοινού της. 

Πρόσφατα, αποκάλυψε πως μια μεγαλύτερη ηλικίας γυναίκα είδε το μικρό της να ξεσπάει σε φωνές και κλάματα σε δημόσια θέα και, χωρίς να το πολυσκεφτεί, της είπε ότι αν ήταν δικό της θα του είχε δώσει μια γερή σφαλιάρα για να σταματήσει.

Με αφορμή τη θρασύτατη παρέμβαση της άγνωστης γυναίκας, η Kelly απάντησε απ’ το βήμα της στο TikTok ότι μια τέτοια κίνηση, πέρα από το ότι αποτελεί «κακοποίηση», είναι και αναποτελεσματική. «Όχι μόνο δεν σταματάει τα ξεσπάσματα του παιδιού», λέει, «αλλά προκαλεί μεγαλύτερο θυμό στο παιδί, αλλά και ανασφάλεια, αφού πλέον δε νιώθει καλά διπλά στον γονιό του».

«Έχω βαρεθεί», συνεχίζει με αγανάκτηση, «όλους αυτούς που θεωρούν ότι τα παιδιά δεν δικαιούνται να ξεσπάνε τα νεύρα τους που και που, λες και είνα υποχρεωμένα να έχουν πλήρη έλεγχο των συναισθημάτων τους. Εδώ εμείς οι μεγάλοι και δεν έχουμε τέτοιον αυτοέλεγχο».

Στη συνέχεια, η Kelly δεν παρέλειψε να αναγνωρίσει ότι η συγκεκριμένη γυναίκα, μεγάλωσε εντελώς διαφορετικά, σε μια εποχή που ήταν αποδεκτό το να χτυπάς τα παιδιά σου για να τα πειθαρχήσεις. Συνεπώς, είχε υποστεί αυτή τη συμπεριφορά και της φαινόταν απολύτως θεμιτή γιατί δεν είχε κανένα άλλο παράδειγμα.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που έγινα μαμά στη σημερινή εποχή», τονίζει η Kelly,  «γιατί δεν χρειάζεται να μείνω κολλημένη στις πρακτικές των γονιών μου. Αντίθετα, μπορώ να ενημερώνομαι και να βελτιώνομαι διαρκώς όσον αφορά την ανατροφή των παιδιών μου και του ποιο είναι το καλύτερο γι’ αυτά».

Πηγή: kidspot.com

v