Δεν μαλώνω την κόρη μου και είναι το πιο ήρεμο 2χρονο που έχω δει ποτέ μου

Δεν μαλώνω την κόρη μου και είναι το πιο ήρεμο 2χρονο που έχω δει ποτέ μου

Όλοι οι γονείς έχουν να διηγηθούν από μερικές τρομακτικές εμπειρίες από την ηλικία των 2 ετών, τότε που τα νήπιά μας τρελαίνονται για ψύλλου πήδημα, ξεσπάνε την πιο ακατάλληλη στιγμή και δεν δέχονται ούτε κουβέντα λες και μεγάλωσαν 30 χρόνια σε μια μέρα.

Η Rachael Rogers, πάντως, διατείνεται πως έχει γλυτώσει εντελώς από tantrums και ξεσπάσματα χάρη στη μέθοδο διαπαιδαγώγησης που χρησιμοποιεί.

«Μεγαλώνω την κόρη μου με θετικό τρόπο», λέει, «δεν τη μαλώνω ποτέ για να μαθαίνει ότι τα συναισθήματά της, θετικά και αρνητικά, είναι απολύτως φυσιολογικά και δεν ενοχλούν κανέναν, πόσο μάλλον τους γονείς της. Τη μεγαλώνω με σεβασμό στα συναισθήματά της για να αποκτήσει αυτοέλεγχο και συνείδηση του εαυτού της. Με αυτόν τον τρόπο νιώθει πως την καταλαβαίνουμε και όχι πως επιχειρούμε να την κουμαντάρουμε κι έτσι δεν ξεσπά με την παραμικρή αφορμή».

Η «ευγενής» μαμά συστήνει σε όλους τους γονείς να μην ξεχνάνε να ρωτάνε τα παιδιά τους τι είναι αυτό που χρειάζονται και να τους υπενθυμίζουν ότι βρίσκονται πάντα δίπλα τους. Επίσης, δεν ζητάει ποτέ απ’ την κόρη της να απολογηθεί για κάτι επειδή, όπως λέει, θέλει να καταλάβει στ’ αλήθεια το λάθος της και όχι να ξεμπερδέψει λέγοντας αυτό που θέλουμε να ακούσουμε.

«Όταν ένα 2χρονο φωνάζει και χτυπιέται, είναι γιατί δεν έχει αναπτυχθεί αρκετά ώστε να διαχειριστεί αυτό που του συμβαίνει», επισημαίνει η μαμά, «Βλέποντας εμάς να δείχνουμε ενσυναίσθηση, όμως, αποκτά ένα θετικό πρότυπο με βάση το οποίο θα αναπτυχθεί στη συνέχεια».

Πηγή: thesun.co.uk

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v