Θέλω να επιστρέψω στον τόπο καταγωγής μου αλλά ο άντρας μου επιμένει να μείνουμε Αθήνα

Θέλω να επιστρέψω στον τόπο καταγωγής μου αλλά ο άντρας μου επιμένει να μείνουμε Αθήνα
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Γεια σας! Με τον σύζυγό μου παντρευτήκαμε πριν έναν χρόνο έπειτα από σχέση 8 ετών. Από την πρώτη στιγμή μετακόμισα Αθήνα αν και κατάγομαι από Καβάλα. Πάντα πίστευα ότι κάποια στιγμή θα επιστρέψω στον τόπο μου. Τον τελευταίο χρόνο, αν και παντρεμένοι, τα προβλήματα και οι καυγάδες είναι συχνοί είτε για οικονομικούς λόγους (άνεργη εγώ), είτε επειδή προσπαθούμε να κάνουμε παιδί με αποτυχημένες προσπάθειες. Εγώ θέλω πολύ να επιστρέψω στην πατρίδα μου και να ζήσουμε εκεί. Ο άνδρας μου όμως είναι ανένδοτος, με αποτέλεσμα να απελπίζομαι, να κλαίω και να θέλω να εξαφανιστώ καθημερινά.

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Τα θέματα που αναφέρετε στο μήνυμα σας, είναι πολλά και σημαντικά. Οπωσδήποτε χρειάζονται μια βαθύτερη κατανόηση και προσέγγιση. Μην αμελήσετε να τα φροντίσετε ουσιαστικά, καθώς μιλάμε για τη σχέση σας, τη ζωή σας, την καθημερινότητα σας. Είναι κρίμα να μην τη βιώνετε υπέροχα.

Ένα ζευγάρι, για να λειτουργήσει καλά η σχέση του και να χαίρεται ο ένας σύντροφος τον άλλο, έχει να αναπτύξει ένα κοινό κώδικα επικοινωνίας. Ο κώδικας αυτός, έχει στοιχεία και από τους δύο συντρόφους και ταυτόχρονα είναι εμπλουτισμένος με πολλούς νέους και διαφορετικούς τρόπους. Ο κώδικας επίσης δε δημιουργείται αυτονόητα αλλά χρειάζεται διαρκή δουλειά και έγνοια από τους δύο, έτσι ώστε να παραμένει λειτουργικός και να εξυπηρετεί την καλή επικοινωνία του ζευγαριού.

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v